OCCT VRAM testinde RX 9070 XT'li sistem donuyor ve çöküyor

DarkSwozyQ

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, başlıktan da görmüş olduğunuz üzere sistemim OCCT VRAM testinde donuyor ve çoküp restart atıyor kendiliğinden. Ayrıca sistemi toplayalı 1 ay bile olmadı.
Sistem özellikleri:
XFX Mercury RX 9070 XT magnetic Air white ekran kartı.
Ryzen 7 7800x3D işlemci.
ASUS ROG STRIX B650a Gaming Wi-Fi anakart.
Patriot Viper Elite 5 TUF 2x16 GB 6600MHz CL34 RAM.
Kioxia Exceria Pro 2TB SSD.
FSP Hydro k Pro 750W Bronze PSU.
Dragos Aquaforce 360mm LCD sıvı soğutma.

Not: OCCT'de Power testide yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı. Bir de sıvı soğutmanın 2 fanı çalışmıyor, bozuk sanırım. Aralıkta da yeni fan alacağım onun için.

hocam şimdi birdaha yapayım dedim bu sefer bu erroru verdi
bundan sonra birdaha yaptım bu sefer 10snden sonra donma başladı baya ama error vermedi dün birde bi kere combined testi yapmıştım ondada çökmüştü

evet birdaha yaptım bu sefer sonuç böyle ama donmaktan öldü pc öyle söyleyeyim sadece mouse imleci hareket ediyordu başka herşey 1 dk sonra geliyordu

VRAM ayarlarında oynama yaptın mı adrenalin üzerinden
ne gibi mesela

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-21 201432.png
    830,7 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:

Dediğim gibi adrenalin ayarlarından bir şey yaptıysanız sıfırlamanız gerekli. Ya da DDU ile sürücüyü silip tekrardan yüklemeyi denediniz mi?

böyle gpuya ve cpuya hız aşırtma yaptım otomatik olarak

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-21 202116.png
    351,4 KB · Görüntüleme: 6
Varsayılana alıp tekrar dener misin?
tamamdır

Varsayılana alıp tekrar dener misin?
denedim pc acayip dondu ekran gitti biryerde hiç bir şey yapamadım kendim restart attım yani sonuç hala aynı

tamamdır

denedim pc acayip dondu ekran gitti biryerde hiç bir şey yapamadım kendim restart attım yani sonuç hala aynı
sorunun driverda olduğunu düşünmüyorum açıkçası

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…