OCCT'de R5 5600'ün 90 dereceyi görmesi zarar verir mi?

syquee

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rtx 3060
Anakart
AsRock B450M-HDV
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, PSU'da sorun olduğunu düşündüğüm için OCCT PSU testi yapayım dedim. 30 dakikalık başlattığımda 1 ya da 2. dakikada işlemci 90 derecenin üstüne çıktı, ben de zarar veririm diye kapattım. Bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
İşlemci: Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fanlar çok yetersiz kalıyor r5 2600'le base frekanslarda kasanın camı açıkken 98 derece görmüştüm. Kule tipi çek bi tane kafa rahat.

Stok fan varsa normal BIOS'tan Core Performance Boost'u kapat.

Stok fanlar çok yetersiz kalıyor R5 2600'le base frekanslarda kasanın camı açıkken 98 derece görmüştüm. Kule tipi çek bir tane.

Parçaları bilgisayarcıya götürdüğümde R5 5600'ün fanıyla eski işlemci fanına aynı dedi eski işlemci Ryzen 3 2200G bu kadar ısınma sebebi o olabilir mi? R5 5600'ün kendi fanını takmalı mıyım?

İkisi de Wraith Stealth model fanla geliyor. Bir şey değişmez.

Tavsiyem kasanı güzelce temizle, sağlam bir termal macun sür hala devam ediyorsa dediğim gibi çek bir tane kule tipi zaten genelde aynı anda AM4, AM5 işlemci destekli oluyorlar oh çekersin. Yükseltirken uyumluluk sorunuda yaşamazsın.

Forumda bir arkadaş paylaşmış hangisini alayım diye bakarken ürünün değerlendirmelerinde fark ettim birisi R5 5600'de senin gibi 90 derece görürken bunu takınca 60'a düştü yük altında demiş.

Son düzenleme:

Hocam çok teşekkürler öncelikle ve bunun RGB olmayan hali var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…