Unreal Engine ocean sistemi nasıl kullanılır?

pogacas

Centipat
Daha fazla  
Unreal'de okyanus oluşturuyorum fakat okyanusu oluşturduğumda böyle bir kara meydana geliyor. Nasıl kaldırabilirim?

1764520557613.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Landscape veya normal plane olabilir. Outliner panelinden silebilirsiniz.

Landscape sildiğimde aşağı doğru bir boşluk oluşuyor

Landscape veya normal plane olabilir. Outliner panelinden silebilirsiniz.

Bir de kapıları Blueprint ile açıp kapatabiliyorum fakat bu projede 30 tane falan kapı var peki her bir kapı için tek Blueprint kullanarak açıp kapatamaz mıyım?

Landscape sildiğimde aşağı doğru bir boşluk oluşuyor

Bir de kapıları Blueprint ile açıp kapatabiliyorum fakat bu projede 30 tane falan kapı var peki her bir kapı için tek Blueprint kullanarak açıp kapatamaz mıyım?
Outliner panelini gösterebilir misiniz?

Eğer kapıların hepsi aynıysa (görünüm) evet yapabilirsiniz. Ama farklıysa, instance mantığını bilmeniz gerekiyor.

Bu konu hayatta mı? Gözümden kaçmış.

Abi onu halletim ya o zaman pek bir şey bilmiodum şimdi az da olsa algoritma mantığını çözdüğüm için yaptım ya sağ ol.

Bu konu hayatta mı? Gözümden kaçmış.

Abi bir de seni darlamadan acaba Blueprint ile devam edeyim mi yoksa bir yerden sonra bırakmalı mıyım bildiğim kadarıyla C++ Blueprint'e gore hem kontrol edilebilirik hemse optimizasyon açısından daha iyiymiş sence ne yapmalıyım.

Abi onu halletim ya o zaman pek bir şey bilmiodum şimdi az da olsa algoritma mantığını çözdüğüm için yaptım ya sağ ol.

Abi bir de seni darlamadan acaba Blueprint ile devam edeyim mi yoksa bir yerden sonra bırakmalı mıyım bildiğim kadarıyla C++ Blueprint'e gore hem kontrol edilebilirik hemse optimizasyon açısından daha iyiymiş sence ne yapmalıyım.
Önemi yok, zaten boş zamanlarımda girip yardımcı oluyorum. Senin yerine başkası sorsa yine cevap vericem yani farketmiyor. Bu ara daha yoğun olduğumdan geç ceva veriyorum zaten boş vakit bulunca.

C++ tabi ki daha iyi ama C++ kullanacak kadar komplike yapılar yapmıyorsun ki? Ayrıca bir motorun kendisini adın gibi bil de. Ben de hiç C++ yazmadım UE'de. En son ufaktan girecektim ama sonra başka projeler çıktı.

Bleprint yazdığında zaten Unreal Engine arkada onu C++'a compile ediyor. Yâni senin yaptığın şu basit bota bin, kapıyı aç, teleport et gibi en temel her oyunda olabilecek şeylerin C++ ile yazılması sonucu kazandıracağı performans gözle görülebilir değil. Zaman da kaybedersin hatta. Bir de Blueprintteki eklediğin node'ları bilmen lazım, onların metinsel hâli de C++'da var. Yâni illa C++ öğreneyim diyorsan, öne bir Blueprintte ustalaş. Biri sana bir şey sorduğunda kafandan algoritmasını çizip hangi kütüphaneleri/node'ları vs. kullanacağını biliyorsan: o zaman geçebilirsin demektir.

Yâni özetle, rahatsız olsam zaten cevap vermem konuya (ama görmeyebilirim, etiketle birkaç gün cevap vermezsem)
C++'a da çok gerek yok. Fizik, multi targets, players vb. gibi komplike yapılar olmadıkça gerek yok. Hatta o bahsettiklerimi de BP ile yaparsın da, o seviyeye gelirsen CPP tadına bakma zamanı gelmiştir. En azından hayattan soğursan BP'ye geri dönersin😂

Önemi yok, zaten boş zamanlarımda girip yardımcı oluyorum. Senin yerine başkası sorsa yine cevap vereceğim yani fark etmiyor. Bu ara daha yoğun olduğumdan geç ceva veriyorum zaten boş vakit bulunca.

C++ tabii ki daha iyi ama C++ kullanacak kadar komplike yapılar yapmıyorsun ki? Ayrıca bir motorun kendisini adın gibi bil de. Ben de hiç C++ yazmadım UE'de. En son ufaktan girecektim ama sonra başka projeler çıktı.

Bleprint yazdığında zaten Unreal Engine arkada onu C++'a compile ediyor. Yâni senin yaptığın şu basit bota bin, kapıyı aç, teleport et gibi en temel her oyunda olabilecek şeylerin C++ ile yazılması sonucu kazandıracağı performans gözle görülebilir değil. Zaman da kaybedersin hatta. Bir de Blueprint'teki eklediğin Node'ları bilmen lazım, onların metinsel hâli de C++'da var. Yâni illa C++ öğreneyim diyorsan, öne bir Blueprint'te ustalaş. Biri sana bir şey sorduğunda kafandan algoritmasını çizip hangi kütüphaneleri/node'ları vs. kullanacağını biliyorsan: O zaman geçebilirsin demektir.

Yâni özetle, rahatsız olsam zaten cevap vermem konuya (ama görmeyebilirim, etiketle birkaç gün cevap vermezsem)
C++'a da çok gerek yok. Fizik, multi targets, players vb. gibi komplike yapılar olmadıkça gerek yok. Hatta o bahsettiklerimi de bp ile yaparsın da, o seviyeye gelirsen cpp tadına bakma zamanı gelmiştir. En azından hayattan soğursan Bp'ye geri dönersin😂

Tamam abi çok sağ ol her şey için simdi biraz küçük şeyler yapayım onu devam ettirir desteklerim sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı