Octa Core tabanlı telefonlar nasıldır?

PcKopat52

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar. Akıllı telefon alacağım için Samsung, Lg, Xperia modellerine baktım. Gördüm ki bazılarında octa core işlemci var. Bir de octa core, snapdragon 4 çekirdekten daha iyi mi yoksa daha altta bir işlemci mi bunu anlayamadım. Ben alacağım telefonun performans yönünden iyi olmasını isterim. Oyun yükledim mi kasmasın. İstediğim şeylere hızlıca erişebileyim. Samsung bazı modellerinde örneğin Note 4 de octa core kullanırken Samsung galaxy s5 snapdragon 4 çekirdek kullanıyor. Samsung galaxy s4 de ise octa-core işlemci var anlayamadım gitti. Performans olarak hangi işlemci daha iyidir ?
Snapdragon mu? Octa-core mu ?
(Pil performansı filan bunları geçin.)
Saygılarımla ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Note 3 te olan 8 çekirdek olayı 2 tane işlemci olan 4 +4 , düşük seviyedeki 4 çekirdek işlemci uyku modunda çalışır, diğer işlemcide yüksek kapasiteli işlerde çalışıyor.
8 çekirdek diye satılması biraz anlamayan insanları kandırmak gibi.

8 çekirdekli telefonlar arasında farklar var, soruna gelirsek şuan en güçlü işlemci Exynos 7420, bu işlemci 8 çekirdekten oluşuyor. Diğer sorularına gelirsek S5'de SD 801 kullanılıyor, bu 4 çekirdekli bir işlemci, S4'de ise Exynos 5410 kullanılıyor, Türkiye sürümünde, S4'ün SD 600 versiyonu da var. S5'de kullanılan 4 çekirdek işlemci, S4'ün 8 çekirdek işlemcisinden daha güçlüdür. Ayrıca NOTE 4 de ise Exynos 5433 kullanılıyor bu da çok güçlü bir işlemci, SD 810 performansındadır.

4+4 olayı var çoğunda. Bence biraz milleti kandırmak için yapmışlar. Mediatek'in 8 çekirdekli işlemcileri mevcut. Bence performansları fena değil. Samsung'un 8 çekirdekleri 4+4 yani aynı anda çalışmıyor o çekirdekler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı