Quest'in fov ve çözünürlük ve ergonomi açısından daha iyi alternatifi pico 4 bak. Üstelik Quest 2 aksine otomatik ipd ayarlama seçeneği var. Quest 2'nin en büyük dezavantajlarından biri göz bebeklerinin birbirine uzaklığını (ipd) cihaz lenslerde tam ayarlayamadığı için bulanık görüyorsun. Pico 4 tek eksi yanı mağazası Quest 2 kadar geniş değil. Sende dolar euro bazında uygulama alamayacağına göre seni pek ilgilendiren bir durum değil. Yabancılar şu an ya Quest Pro'ya da pico 4'e yoğunlaşmış durumda Quest 2 eskidi. Şuraya da through to lenses videosunun linkini koyuyorum karşılaştırma yapman açısından. Direk gözlüğün lenslerinden kamerayı tutup bakıp kıyaslama yapıyorlar.
Ayrıca Quest 2 tüm ağırlığını ön tarafa vermiş durumda. Başını ağrıtır bir süre sonra. Ancak ekstra aksesuarlar ile dengelemeye çalışıyorsun headstrap vb gibi. Bu da ekstra ağırlık ve para demek. Pico 4 yeni çıktığı için bundan ders almış ve bataryayı kafa bandının arkasına dizayn etmiş. Yani ön taraf ile arka tarafı dengelemiş. Zaten firma ergonomi fitness konsepti üzerine kurmuş. Pico 4 için ekstra headstrap almana gerek yok. İster kontrolcü ister başlık tasarımıda kesinlikle Quest 2'den daha güzel. En azından bana göre. Fiyatı da Quest 2 fiyatına zaten. Pico 4 ile Quest Pro yarışıyor fakat Quest Pro fiyatı 1K iken pico 4 450 dolar Quest 2 400 dolar civarı. Ülkemizde yeni çıktığı için pek satışı yok henüz pico 4'ün. Ülke dışından alacaksın alacaksan bunu da göz önünde bulundur. Daha sorun olursa bana da sorabilirsin. VR gelişmelerini yakından takip eden biriyim.