MustafaSaygi
Hectopat
Daha fazla
Herhangi bir Data kablosu almanız yeterli olur, bir ucu USB, bir ucu Type-C olmasına dikkat edin. Windows 11 uyumuyla ilgili tam bir bilgim yok. Bataryası düşük diyorsunuz ancak kablolu bağlantılarda 5-6 saate kadar götürüyor beni, ek batarya alsanız bile kablolu kullanamıyorsunuz diye biliyorum. Aynı zamanda AirLink özelliği var, kablosuz internetiniz güzelse onla da kablosuz bağlantı kurup oynayabilirsiniz.Oculus Quest 2 aldım. Henüz elime ulaşmadı yarın elimde olacak inşallah. Şimdiden aklımda çok soru var.
1. link kabloları çok pahalı. Kablo öneriniz varsa memnun olurum.
2. bataryası çok düşük. Ucuz yollu batarya önerisi.
3. Windows 11 için henüz uyumlu değilmiş. Bunun çözümü.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Air link özelliğinde kullanırken herhangi bir sorun oluşuyor mu acaba? Yakın bir zamanda ben de almayı planlıyorum fakat internetim 85mbps download, 7mbps upload fakat sanırım modemle alakalı bir durum vs. varmış. Modem modelim biraz eski. Sorun yaşarmıyım acaba veya siz yaşıyormusunuz?Herhangi bir Data kablosu almanız yeterli olur, bir ucu USB, bir ucu Type-C olmasına dikkat edin. Windows 11 uyumuyla ilgili tam bir bilgim yok. Bataryası düşük diyorsunuz ancak kablolu bağlantılarda 5-6 saate kadar götürüyor beni, ek batarya alsanız bile kablolu kullanamıyorsunuz diye biliyorum. Aynı zamanda AirLink özelliği var, kablosuz internetiniz güzelse onla da kablosuz bağlantı kurup oynayabilirsiniz.
1. bir ucu USB Type-C olan kaliteli bir USB 3.X kablosu almanız gerekiyor. Kalitesiz ve/veya USB 3.X altı standarta sahip kablolar çalışmama, düşük görüntü kalitesi, bilgisayara bağlı oynarken şarj etmeme, donma gibi sorunlarla deneyiminizi kötü etkileyebilir. Oculus (yeni adı meta) kendi kablosunu çıkarmadan önce Anker poweline kablolarını tavsiye ediyordu. Şahsen ben de o kabloyu kullanıyorum. Sorun şu ki bu kablonun 3 metre olanını Türkiye'de bulmak zor. 5 metre olanı en son baktığımda hiç yoktu. Oyun alanınız dar ise 3 metre yeterli oluyor. Diğer türlü daha uzun bir kablo almanız gerekebilir. Şahsen denemedim ve araştırmadım dolayısıyla da tavsiye de edemem ama başka bir başlıkta bir arkadaşın tavsiye ettiği kabloyu da aşağıya bırakacağım.
2. powerbank alıp gözlüğün baş kemerlerine ya da üstüne bir yere tutturup (cırt cırtlı bant ya da kablo bağları ile) daha uzun süre harici kullanabilirsiniz. Birçok kişi böyle yapıyor, ancak bu şekilde kullanmak Quest 2'in batarya sağlığını nasıl etkiler bilmiyorum. Alternatif olarak Oculus'un bataryalı baş kemeri aksesuarına (Elite strap with battery pack) bakabilirsiniz. Bilgisayara bağlı kullanımda düzgün bir kablo ile uzun süre kullanabiliyorsunuz.
3. Quest (1) sahibiyim. En son gelen Oculus software güncellemesiyle Windows 11 ile hiçbir sorun yaşamadan zenith ve vrchat oynadım. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. VR başlığınız hayırlı olsun.
Anker poweline 3 metre:
Anker Powerline - Amazon.com
Başka bir konudaki arkadaşın tavsiye ettigi 3 metelik kablo:
Benim modemim 2.4GHz destekli, internetim de fiber değil. En kötü yeni modem alırsınız eğer memmun olmazsanız internetiniz iyiyse. Ya da 40 liraya satılan data kablosu da iş görüyor, ben kullanıyorum.Air link özelliğinde kullanırken herhangi bir sorun oluşuyor mu acaba? Yakın bir zamanda ben de almayı planlıyorum fakat internetim 85mbps download, 7mbps upload fakat sanırım modemle alakalı bir durum vs. varmış. Modem modelim biraz eski. Sorun yaşarmıyım acaba veya siz yaşıyormusunuz?
Benim modemde 2.4ghz destekliyormuş. Acaba wifi üzerinden kullanırken herhangi bir sorun yaşıyormusunuz? görüntü bulanıklığı, geç tepkime süresi vs.Benim modemim 2.4GHz destekli, internetim de fiber değil. En kötü yeni modem alırsınız eğer memmun olmazsanız internetiniz iyiyse. Ya da 40 liraya satılan data kablosu da iş görüyor, ben kullanıyorum.
@MustafaSaygi
Başlık üzerinde görüntü kalitesi konusunda herhangi bir yazılımsal ayar yapmanıza normal kullanım koşulları altında gerek yok. Zaten menülerde ve harici oyunlarda yüksek çözünürlük ve görüntü ayarlarını kullanıyor. Servise göndermişsiniz ama yine de yazayım.
Öncelikle cihazı fabrika ayarlarına döndürün. Bunu Oculus uygulamasından gözlüğe bağlanarak yada gözlük üzerinde ses açma tuşu ve güç tuşuna aynı anda ekran genele kadar basılı tuttuktan sonra ses tuşlarını ve güç tuşunu kullanarak gelen ekrandan "Factory Reset" seçeneğini seçerek yapabilirsiniz. Daha sonra gözlüğün ilk kurulumunda size netleme konusunda yardımcı olmak için iki ekran sunuyor. Bu ekranları sonradan da açabiliyorsunuz. Orada gözlüğün 3 IPD ayarını tek tek deneyerek ve başlığı yüzünüzde yukarı aşağı oynatarak en net görünen konumunu bulun. Sizin yüzünüze uyum sorunu ve/veya fabrika çıkışından bir sorunu yok ise görüntü kaliteli, net ve yazılar okunaklı olmalı.
Cihazda bir sorun yoksa sorun sizde de olabilir. Bildiğiniz üzere Oculus Quest 2 tam serbest IPD ayarı sunmuyor. Sabit ekranda değişken IPD ayarları ise özünde sorunlu bir çözüm. 3 IPD ayarının her biri belirli bir göz bebekleri arası açıklığı kapsıyor. Bu ölçülerin ortasında olmak en yüksek netliği sunarken uçlarında olmak netlikten ve görüş açısından kayba neden oluyor. Her 3 ayarda sizin için açık ara uyumsuz ise net bir görüntü almanız imkansıza dayanıyor. Ayrıca yakını görememe gibi bir göz kusurunuz var ise gözlükle kullanmanız gerekiyor. Göz bebekleriniz arası aralığınızı ölçüp başlığın desteklediğinden emin olun. Bunun için IOS'de uygulamalar mevcut. Android'de ne yazık ki kullanışlı bir tane bulamadım. Göz doktorunuza sorarak yada cetvel yardımıyla da ölçebiliriniz.
Başlıktan görüntü alma imkanınız olsa belki sorunun neyden kaynaklandığını bulabilirdik ama bakalım servis ne diyecek. Geçmiş olsun hocam. Umarım teslim aldıktan sonra sorunsuz kullanırsınız.