Oculus Quest 2 link cabel kablosu gerekli mi?

Jc0K0

Zeptopat
Daha fazla  
Oculus Quest 2 almayı düşünüyorum ama link kablosu ile ilgili sorum var. YouTube'da bazı kişiler almayın diyor, bazıları ise alın diyor.
Almalı mıyım, almamalı mıyım? Ne işe yarıyor?

Oculus Quest 2 almayı düşünüyorum ama link kablosu ile ilgili sorum var. YouTube'da bazı kişiler almayın diyor, bazıları ise alın diyor.
Almalı mıyım, almamalı mıyım? Ne işe yarıyor?
Eğer kablosuz oynayacaksanız almanıza gerek yok. Bilgisayara bağlayacaksanız (steam gibi platformlardan oyun oynacaksanız) almalısınız. Fakat orjianal kablosunu almayın bence çünki gereksiz pahalı ve kaliteli usb 3.0 destekleyen bir dönüştürücü almanız gerekli.

Oculus Quest 2 harici bir sanal gerçeklik başlığı. Yani kullanımı için ayrıca bir bilgisayar gerektirmiyor, ancak bilgisayarlı sanal gerçeklik deneyimlerine erişmek isterseniz Link veya Air Link kullanmanız gerekiyor. "Oculus Link Cable" dedikleri Oculus'un kendi sattığı Link kablosu. Bir çok kişinin almayın demesinin nedeni bu kablonun pahalı olması ve daha ucuza Link uyumlu kabloların bulunması. Almak zorunda değilsiniz. Ağ donanımlarınız iyiyse Air Link kullanarak da rahatlıkla kablosuz olarak bilgisayarlı sanal gerçeklik deneyimlerine erişebilirsiniz.

Ayrıca unutmayın ki kablosuz kullandığınızda oculus'un kendi mağazasını kullanırsınız. Orada fiyatlar türkiyeye özel fiyatlandırma olmadığı için çok daha pahalı olacaktır. Steamde türkiyeye özel fiyatlandırma olduğu için vr oyunları çok daha ucuz olacaktır. O yüzden kablolu tavsiye ederim.

Peki ucuz nerede bulabilirim?
Oyun fiyatlarından bahsetmiştim. Oculus Quest 2 için ucuz kablo istiyorsanız kendi aldığım kabloyu atayım. Kablo kalitesi gayet güzel fakat quest 2'im daha gelmediği için test edemedim. Ürün satıcısı veri aktarma hızının 1-2 GB arası olduğunu söylüyor. Orjinal olmadığı için inanmıyorum tabii fakat hızlı olmasını da bekliyorum.

Kablo:

Not: Ben renk kısmında 1.sini seçtim 5 metrelik olanı yani. Ha siz diyorsanız 3 metre de yeter 2.sini de seçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı