Oculus Quest 2 ve MacBook uyumlu mu?

furkancelik32

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, Oculus Quest 2 almayı düşünüyorum.

Yazılım geliştiricisiyim, kullandığım cihaz MacBook Pro (2016)
Quest 2'yi asıl kullanma amacım MacBook'dan oluşturduğum modelleri test etmek için kullanacağım.

Araştırıdğım kadarıyla link kablosu ile bilgisayara bağlantı sağlıyor, MacBook ile bağlantısında bir sorun olur mu? Bir de orijinal kabloları çok pahalı geldi güncel fiyat artışından dolayı onun yerine Quest 2 ile uyumlı daha hesaplı bir kablo almayı düşünüyorum. MacBook bağlantısında bir sorun yaşar mıyım? Ekranı rahatlıkla aktarabilir miyim?

Mesela Half-Life Alyx'i MacBook'umda sanal cihaza Windows kursam orada test edebilir miyim?

Yanıtlarınızı bekliyorum şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Hocam araştırdığımda Mac'lerde oyun gibi işlerde kullanamıyormuşsunuz. Dosya aktarımı yapılabiliyormuş. Bootcamp ile yapılabiliyormuş kullanılabilirmiş. Fakat Intel işlemcili modellerde kullanılabilirmiş. Sizinki de Intel sanırsam.

Bootcamp yaparak oculus uygulamasını ve steamVr'ı kullanabilrsinama MacBook'un ekran kartı iyi olmadığı için half life alyx gibi oyunları oynatmaz ama belki daha düşük sistem oyunları oynatabilir.

İşlemcim: 2,7 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7
Ekran Kartı:Intel HD Graphics 530 ve AMD Radeon Pro 455 2 GB var.

Dediğim gibi mesela unity ile bir model olşturdum bunu denesem yeter oyun için şart değil acaba bunun için kullanışlı olur mu?
Birde Link kablosunu almam gerek var mı? VR'ın bağlantı girişi usb-c mi? Mac'e veri girişi usb-c yani her iki ucu usb-c olan bir kablom var bu kablo vr ve mac bağlantısını yapabilir mi?

Son düzenleme:
Alyx VR destekli bir oyun, adam Oculus'u "test etmek için" Alyx'i denemekten bahsediyor, oynayacağım diye bir ifade göremedim.
Yani hocam başına oturup oyun oynamayacağım ama en azından bi deneme yapmak istermi o oyun beni heycanlandırdı biraz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar sitesinde mac os işletim sistemi için bir download göremedim hiç.
Galiba desteklemiyor .(

Son düzenleme:

Sadece Windows cihazlara desteği var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…