OCZ 120GB Trion 150 SSD Nasıl Kullanılmalı?

Pixel_x

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
2 Senedir başlıkta yazdığım SSD'yi kullanıyorum. Bu SSD nasıl bir SSD? 2 kere format attım, SSD bozulmaması ıçın ne yapmam lazım? Dosya silmek, diski biçimlendirmek SSD'ye zarar verir mi? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Dosya yazmak ve silmek tabii ki SSD'ye zarar verir. Ama SSD sizinle beraber mezara kadar yaşamaz. Günlük nasıl kullanıyorsanız öyle kullanın. Hiç ölmeyecek bir SSD istiyorsanız incelemesi yapılan 860 Pro serisinden bir tane bakın. Oldukça uzun ömürlü olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD katı hal sürücüleridir yani HDD ile kıyaslandığında daha hızlı ve daha uzun ömürlüdür, ayıca daha zor bozulur. SSD disklerin belirli bir yazma ömrü vardır, bu ömür aşıldığında bozulacak diye bir şey yok ancak çalışmaya devam edecek diye bir şey de yok. Sizin kullanmış olduğunuz SSD 30TB (30000GB) yazma ömrüne sahip ve günlük 27GB standart kullanım baz alınmış. 30000/27 =1111 Gün kabaca kullanım ömrü var günlük 27GB yazma ile. Eğer 27GB'dan fazla yazarsanız bir günde ömrünü gün olarak da doğrudan kısaltmış olursunuz az yazarsanız da uzatmış olursunuz. Diski biçimlendirmek de bir nevi verileri silmek ve tekrar içerisine dosya sistemi yazma işlemi yaptığından bu yazma ömründen götürür. Ama bu kaçınılabilecek bir şey olmadığından ve dediğim gibi garantilenmiş ömrü (Sizin SSD diskiniz için 30TB [Günlük 27GB baz alınmış]) dolduğu zaman bozulacak diye bir şey yok. Belki iki katını belki de üç katını geçebilir, belki de birkaç GB geçebilir. Çok fazla endişelenmeye gerek yok, çok içinize kuşku olursa baz alınan günde 27GB ile kullanmaya özen gösterirsiniz.

3.parti programlarla ne kadar yazma işlemi yaptığınızı kontrol edebilirsiniz. SSD-Z'yi tavsiye ederim.
Samsung'un programı farklı SSD'lerde çalışmıyor diye biliyorum.

Olene kadar gitsin demiyim ben ama 5 sene gitsin yeter 3 sene oldu pc alali 2 kere format attim daha 3 atmam gerek onun icin sordum
Çoķ güzel aalnlatmişiniz teşekkürler.

Olene kadar gitsin demiyim ben ama 5 sene gitsin yeter 3 sene oldu pc alali 2 kere format attim daha 3 atmam gerek onun icin sordum

Çoķ güzel aalnlatmişiniz teşekkürler.

Gerekiyorsa atın. Benim de SSD alalı 2 sene oluyor. Ve marka olarak çok daha düşük kalitede aldığım SSD. Kaç kere sıfırdan işletim sistemi kurduğumu hatırlamıyorum bile. 3 veya 5 yıl rahat dayanıyor genelde SSD ler.

Mesajımda bundan bahsettim zaten. Sonuçta kullanmak için alıyoruz. Bu cihazı kullanmak demek veri yazıp silmek demek. Yani doğal olarak kullandıkça aşınıyorlar.
Ama kullanınca aşınıyor diye kimse arabasını ömür boyu garajında tutmaz. Aynı mesele.

Super o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…