Çözüldü OCZ Reaper Series 1866 MHz, 1333 çalışma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Barışçıl

Kilopat
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar. Belleğim ile ilgili tuhaf bir çıkmazın içindeyim. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.

Sistemim;
AMD A4-6300 FM2 APU
MSI A68HM-E33 V2
OCZ Reaper Series 2X2 4 GB Dual Channel DDR3 1866 MHz 1.65 V CL9 RAM
WD Scorpio Black 2.5" 750 GB SATA3 HDD
Windows 10 Education (Yapım No 10240)

Belleğim üzerinde yazdığına göre 1866 MHz destekliyor. Ben de APU'dan oyun oynarken yüksek verim almak için frekansını yükselteyim dedim. Windows 10 sürekli 1066 MHz'de gösteriyor o ayrı bir konu. BIOS'tan bellek hızını 1333 MHz'e aldığımda ve voltajı 1.65 V yaptığımda sorun yok, CPU-Z'den de bakınca belleklerin 1333 MHz'de çalıştığını görebiliyorum ancak ne hikmetse o bellekleri bir türlü 1600 MHz'de çalıştıramadım. Gerilimi artırayım dedim 1.65'in üzerine çıkartmadı. İşlemcinin frekanslarını da yükselteyim dedim yine olmadı. Sistem açılıyor fakat ya 5 dk içerisinde donuyor ya da oyuna girer girmez donuyor. 1333 MHz'de sorun yok. 1600 de çalıştıramadım. Bilgisayar donunca da ekranda renkli çizgiler beliriyor, görüntü bozuluyor. Sizce sorun neden kaynaklı? Güç kaynağım dandik Everest, ondan mı olmuyor acaba? :(

1111111.jpg 22222.jpg 1.PNG 2.PNG 3.PNG 4.PNG 5.PNG

Çözüm
Sorun çözüldü arkadaşlar. Yeni bellek satın aldım. Intel Extreme Memory Profile ayarları BIOS'ta karşıma çıktı böylece ve anakart doğrudan 1600 MHz'e ayarlamış hızı. :)

Kingston HyperX XMP 8GB DDR3 1600Mhz CL9 (HX316C9SR/8)

@bybozkurt @emin.basbay @JaroxJamaica
Bunu O.C ile yapmaya mı çalışıyorsun, tam anlamadım. Anakartında AMP veya XMP tarzı bir ayar olması lazım. Buradan bellek frekansını 1866'ya çıkartacaksın.

O.C menüsünden yapmaya çalışıyorum. 1333 MHz'i ben ayarladım. 1333 MHz'de sorunsuz çalışıyor. Varsayılan olarak 1066 MHz'de geliyordu. AMP veya XMP diye bir ayar yok. Sanırım belleklerim XMP veya AMP özellikli değil. Anakart AMP ve XMP destekliyor. İşlemcim maksimum 1600 Mhz bellek frekansı destekliyor. Fakat tuhaf olan frekansı 1600 yaptığımda sistemi sağlıklı şekilde çalıştıramamam.

Her şeyi denedim olmuyor hocam. En güncel bios yüklü.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

Benimde sizinkine benzer sorunum var, tecnopat ın 1500 tl lik pc den topladım ama anakart bence yanlış seçilmiş. Çünkü ram sizin sistemdeki gibi 1,65 volt ta çalışması gerekirken anakart en fazla 1,5 volt verebiliyor bundan dolayı ben ram lerimi 2400 mhzde kullanamıyorum 2133 tede aynı bir süre sonra resetliyor pc. Şuan 1866 da stabil

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizinde sıkıntınız aynı ram voltaj 1,65 v olmuyor ve ram 1866 mhzde çalışmıyor

Kolay gelsin

Benimde sizinkine benzer sorunum var, tecnopat ın 1500 tl lik pc den topladım ama anakart bence yanlış seçilmiş. Çünkü ram sizin sistemdeki gibi 1,65 volt ta çalışması gerekirken anakart en fazla 1,5 volt verebiliyor bundan dolayı ben ram lerimi 2400 mhzde kullanamıyorum 2133 tede aynı bir süre sonra resetliyor pc. Şuan 1866 da stabil

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizinde sıkıntınız aynı ram voltaj 1,65 v olmuyor ve ram 1866 mhzde çalışmıyor

Kolay gelsin

Evet yükseltmiyor. Tuhaf ama gerçek. Bilseydim böyle olacağını daha üst modelini alırdım.

Merhaba

Bios tan voltaj ayarina izin vermiyor malesef cok kurcaladim ama yok malesef. Eski 8.0 versiyon olan bios ta biraz daha stabil voltaj 1.6 civari ama yinede yetmiyor ram leri beslemeye

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı