OCZ SSD Utility Health %99 Sorunu

farukkk

Hectopat
Makaleler
4
Yer
yozgat
SSD'yi 2 aydır kullanıyorum. Canı %100'den %99'a inmiş. Benim merak ettiğim sıfıra gelince çalışmayacak mı? SSD yüzdesini nasıl koruyabilirim?
Adsız.png

Eğer her 2 ayda bir sabit %1 azalıyorsa 16 yıl ömrü kalmış demektir. 16 yıla kim öle kim kala... :) SSD'lerin de bir ömrü var, yıpranmamaları için elbette dikkat etmek gereken şeyler var ancak fazla evhamlı olmaya gerek yok.

İlk olarak SSD'ye disk birleştirmesi yapmamanız gerekiyor. TRIM destekli sistemde kullanıyor olmanız gerekiyor. Günümüz Windows işletim sisteminde otomatik etkin durumda, Macintosh sistemlerde manuel etkinleştirme yapmak gerekebiliyor. Bildiğim kadarıyla Linux'un TRIM desteği yok. Son baktığımda öyleydi uzun zaman önce, değişmiş olabilir. Bunların dışında harici HDD kullanıyorsanız, internet tarayıcınızın indirme konumu olarak SSD yerine HDD'yi seçebilirsiniz. Ufak tefek indirdiğiniz her dosya direkt olarak SSD'ye yazılmamış olur. Sürekli yaz, oku, yaz, oku işlemleri yapılmadığı için ömrünün azalmasını yavaşlatmış olursunuz. Genel olarak bunlar yeterli. Biraz daha araştırmayla başka sonuçlar da bulunabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı