Sizin markayı bilmiyorum ama uzun süredir Sandisk kullanıyorum, çeşitli çap ve ebatlarda bir çok diskim oldu ve Sandisk/WD Dashboard'tan birden fazla firmware yüklediğim oldu, hiç sorun yaşamadım.
Firmware'in yüklenmesinin cihaza sizin tarafınızda yüklenmiş programlar, veriler, işletim sistemleri ile ilgisi yoktur. Bunu basit anlamda diskinize özgü bir "BIOS" güncellemesi olarak düşünebilirsiniz.
Hiç mi problem çıkmaz? Normal şartlarda çıkmaz ama anormal koşullar, örneğin işlem devam ederken güç kesilmesi gibi durumlar neye yol açar açıkçası bilmiyorum. Çok eskilerde anakartlar şimdiki gibi foolproof değilken BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olduğunda yani yükleme yarım kaldığında, fiziksel olarak BIOS çipini sökmeniz, EPROM siliciye takıp silmeniz, EPROM programlayıcı ile tekrar güncelleyip yerine takmanız gerekiyordu örneğin.
Neyse fazla uzattım, hata ihtimali her zaman var, ama göz önüne alınması gerekecek kadar şiddetli değil. Zaten sorun beklenseydi üretici firma kendi yazılımıyla son kullanıcıya böyle bir işlem yapma imkanı vermezdi.