Odaklanamamak

Vaazs

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Döviz
Bu zamana kadar düzgün çalışmadım ama şimdi askerliği de aradan çıkardık, düzgün bir işe girme olayı kaldı. Diplomalar çekmecede duruyor, bir halta yaramıyor ve bölgede özel sektör yok. KPSS'den 90 hedefim var ve en az 85 almalıyım. Gece gündüz çalışmam lazım ama odaklanamıyorum. Günde 4-6-8 saat olarak artıracağım ama odaklanma sorunu yaşıyorum. Sürekli video izleyip test çözmek tek çare ama zor. Önerisi olan var mı? Psikologlara gidip odaklanma sorunu için ilaç yazdıranları biliyorum ve onlar iyi yerlere geldiler. Bunların gerçeklik payı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlaç konusunu bilmiyorum. Kitap, makale, kısacası yazı okumak odağı arttırır. Bol bol yazı okuyun, uzun yazılar.

Odaklanamamak ile ilgili 2 şey yapılmalıdır.

1 - Hızlı okuyup anlamayı öğrenmek. Yani kısaca 1 dakika da daha fazla kelime okumaya çalışın. Odaklama ile alakası da şudur. Bizlerin yoğun ve stresli hayatı bir okuma sırasında okuduğun dışında beyinde her türlü düşünceye yer açıyor. Kitapta okunanlar beyine ulaşacağı sırada o yolu kapatan anlık düşüncelerle doluyor. Örneğin, "acaba technopat'da yeni konular ne var", "instagram'a gireyim biraz", "akşam ne yemek yesem acaba", "bu ses ambulans mı", "dolar 10 tl yi geçti" v.b. Eğer hızlı okuyup anlamaya çalışırsan bu düşünceleri beynine sokmaya fırsatın olmuyor ve okuduğuna odaklanmak artıyor. Ve bu sade odaklanma okuduğunu da daha kolay anlamaya yarıyor.
2 - Vücudunun odaklanma için enerjileye ihtiyacı var. Yiyeceklerle sağlanan enerji değil bahsettiğim şey. Bu enerjiyi de zevk alacağın sporlarla sağlayabilirsin. Örneğin yürüyüş yapmak bu konuda çok iyidir. Ama benim tavsiyem bisiklet sürmeniz. Bisiklet sürmek vücudu yorarken endorfin salgılatır ve vücudun yorgunluktan kendini salmasını değil, daha fazla atraksiyon aramasına sebep olur. O nedenle bu vücuttaki endorfin salgılamasını yapacağın ders çalışmalarına harcamak en iyi yöntem olur.

Bu ikisini aslında hayatımızın her alanında kullanıp bir yaşam stili haline getirmemiz lazım. Beyni lazım olan şeylerle doldurmak lazım. Sürekli sorunları düşünmek aslında insanın kendi içinden kendisi ile konuşmasıdır. Bunu dış ses ile yapana deli derler, bizler iç sesimizle yapıp aslında deli olduğumuzu saklıyoruz.

Çok faydalı bir yazı teşekkürler. Kafamda filler savaşıyor o kadar çok dolu oluyorum. Kendi kendime ne yapıyorsun diyerek bir kaç dakikalığıma odağımı artırıyorum ama bilinç altı yine beni yeniyor. Bisiklet süremeyecek olsam da endorfin olayı için bir şeyler yapacağım.

Bir de hızlı okuma önemli. Onu yapamasan o filler hep olacaktır.

İlgini çekmediği için odaklanamıyorsun bu kadar basit keyif alabilir hale getir çalışmayı klasik müzik, çerez kahve sessiz sana özel bir yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…