Dikkat dağınıklığı için lütfen ilaç gibi yollara başvurmayın. Gündelik hayatınızdaki sorunlarınızı azaltın. Bugünün işini yarına bırakırsanız, bu gece saçınız dökülür.
Çözemediğiniz noktada çevrenizden yardım isteyin, sizi seven ve değer veren çok insan var. Küçük sorunlarınızı kafanıza takmayın ve bu dönemde pek fazla arkadaşlık kurmayın. Çünkü üzülmeniz veya arkadaşlık gibi şeylerle kafanızın içini doldurmanız doğru olmaz. Asla ve asla strese girmeyin. Strese girerseniz, odaklanmak için yaptığınız her iş yalan olur.
Eğer gündelik hayatta çok bilgisayar oynuyorsanız, çok fazla video izliyorsanız emin olun kafanızın içi çok doludur. Düşünmekten artık insan yorulur ve sigaraya, alkole başvurabilir. Alkol dediysem bira değil, rakı. Bir ara benimde kafamın içi çok doluydu, düşünemiyordum ve odaklanamıyordum. Sürekli 3-5 yıl sonrasını düşünmekten beynime ağrı giriyordu ve sigaraya, alkole başvurmayı denedim. Ancak üniversiteye giden bir abinin tavsiyesi üzerine kitap okumaya başladım. Gerçi bunda tavsiyenin yanında, teknoloji ve biliminde katkısı vardı. Bunlar geliştikçe, yaşamı, canlılığı daha fazla merak ediyoruz ve mutlaka kitaplara yöneliyoruz. Kitap okursanız hafızanız çok fazla kuvvetlenecektir. Ancak doğru kitapları okumakta zor iştir. Bu yüzden roman öneriyorum. Dikkatinizi toplamanız için ve hafızanızı kuvvetlendirmek için roman okumak çok önemli bir husustur. Bilgisayarda oyun oynarken de tek kişilik oyunları oynamanızı öneriyorum.
Roman okumanın yanında, en başta söylediğim gibi bilgisayar oynamayı, video izlemeyi minimuma indirmek zorundasınız. Moralinizin bozulmaması adına haber okumamanızı öneriyorum. Son 2 yıldır haberleri takip ediyorum ancak hiç bir zaman güzel haber olmadı. Atıyorum üç saat bilgisayar oynayacağınıza, salona geçip, ailenizle sohbet etmeniz çok daha iyi ve eğlenceli olur. Hem ilişkilerinizi güçlendirirsiniz, hemde bilgisayardan uzak kalırsınız. Belgesel izlemenizi ve şiir okumanızı da şiddetle tavsiye ediyorum.
Son olarak uyuma saatlerinizi düzene sokup, kahvaltı yapmayı da unutmayın. Hiç yemediğiniz sebze ve meyveleri yiyin. Domatesi ve zeytini asla sevmiyorum ama günde iki, üç tane yiyorum.