Odalar arası internet hızı düşüyor

Teknolojik112

Hectopat
Daha fazla  
Türk Telekom'dan 500 Mbps internet kullanıyoruz ve internet hızı oda değiştirince inanılmaz düşüyor. Örneğin modemin olduğu odadan iki üç adım dışarı atsam anca 250 görüyor. Benim odamda Ethernet kablosuyla bağlıyken 100 görürse iyi diyorum. Modem kurulabilecek tek yer olduğu için yerini de değiştiremiyorum. Modem'in olduğu odayla benim odam birbirine en uzak odalar ve bağlantı güçlendirmesi için Nokia'nın mesh sistemi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dırek modemden kablo alsanız büyük ihtimalle sorun çözülür gibi.
Ekstra olarak odanıza böyle bir şansınız yoksa daha yakın bir bölmeye router kullanıp sorununuzu daha aza indirebilirsiniz.

Benim odamda Ethernet kablosuyla bağlıyken 100 görürse iyi diyorum.
Ethernet ile bağlıyken hiç hız düşüşü olmaması gerekiyor. Kabloda, portlarda, ayarlarda bir sıkıntı olabilir.

Dırek modemden kablo alsanız büyük ihtimalle sorun çözülür gibi.
Ekstra olarak odanıza böyle bir şansınız yoksa daha yakın bir bölmeye router kullanıp sorununuzu daha aza indirebilirsiniz.
Hocam dediğim gibi modemin tek kurulma yeri orası. Hem de bilgisayar sadece ethernet ile bağlandığından yerini değiştirmem şu an zor. Zaten daha o odadan çıkar çıkmaz internetin anında 300'lere 200'lere düşmesi asıl sıkıntı.

Ethernet ile bağlıyken hiç hız düşüşü olmaması gerekiyor. Kabloda, portlarda, ayarlarda bir sıkıntı olabilir.
Ethernet kablosu direk modeme bağlı değil hocam. Nokia'nın mesh'ine bağlı. Yazmayı unutmuşum.

Hocam dediğim gibi modemin tek kurulma yeri orası. Hem de bilgisayar sadece Ethernet ile bağlandığından yerini değiştirmem şu an zor. Zaten daha o odadan çıkar çıkmaz internetin anında 300'lere 200'lere düşmesi asıl sıkıntı.

Bizde de bu sorun var modem oturma odasında yatak odasında hiç çekmiyor.
Bende başka bir modemi router olarak kullandım orta salon bölümüne normal modemden kablo ile bağlı. Neredeyse arka odada hız düşüşü yaşamıyorum.

Ethernet kablosu direk modeme bağlı değil hocam. Nokia'nın mesh'ine bağlı. Yazmayı unutmuşum.
Bilgisayarınız için direkt modeme Ethernet bağlayın. Uzakta kullandığınız diğer cihazlarda 2.4 ghz, yakındakilerde 5 ghz kullanın. Bunun dışında modemi fabrika ayarlarına sıfırlayabilir, modem yerde vs. duruyorsa yukarı alabilirsiniz.

Bilgisayarınız için direkt modeme Ethernet bağlayın. Uzakta kullandığınız diğer cihazlarda 2.4 ghz, yakındakilerde 5 ghz kullanın. Bunun dışında modemi fabrika ayarlarına sıfırlayabilir, modem yerde vs. duruyorsa yukarı alabilirsiniz.
Modem salonda duruyor hocam ve mecburen koltuğun arkasında. Modemi koyabileceğim en iyi yer koltuğun üzeri olur o da tahmin ettiğiniz gibi imkansız ):

Modem salonda duruyor hocam ve mecburen koltuğun arkasında. Modemi koyabileceğim en iyi yer koltuğun üzeri olur o da tahmin ettiğiniz gibi imkansız ):
Yani kendim için konuşayım, modemin yerde durması ile kanepenin yaslanma kısmının üstüne koymak arasında ciddi bir fark oluyor. Bir şekilde yukarı çıkarmaya çalışın derim, sizde ne kadar etkisi olur bilmem.

Bende Türk Telekom'un bir modeli var modem olarak. Model numarasını YouTube'a yazıp routere çevirme olarak arattım. Orada denilen ayarlari yaptım orta koridora kadar modemden routera kablo çektim ve direk o modeme bağlandım hiç internet çekmezken arka odada fulle yakın çekiyor öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı