Odalara ethernet kablosu çekmek

Murat Özcan

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Evimizde duvarları tadilat yapmak istiyoruz, kırılıp dökülmüşken kablo tesisatı çekmeyi düşünüyorum. Yapmadan önce sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Evim 3+1 bir ev İnternet olarak VDSL kullanabiliyorum, modemim ve bilgisayarım evimin en uç köşesinde salondan telefon kablosu ile odama interneti taşıyorum. Böyle olunca ufak tefek de sorunlar çıkarıyor başta kolidordan uzanan kablo hiç hoş görünmüyor. Diğeri de Wİ-Fİ performansı sağlıklı bir şekilde yayılmıyor.

Tadilattan sonra modemi salona yerleştirmeyi düşünüyorum hem Wİ-Fİ performansı artmış olur hemde kablolar ortadan kalmış olur.

Fazla uzatmadan detaylara geçeyim.

Modemde 4 port bulunduğu için 4 oda benim için yeterli olacaktır. Modemi salona yerleştirip dağılımını odalara salondan yapmayı düşünüyorum. Port dağılımını ise 4'lü şekilde ethernet prizleri var https://www.dhresource.com/0x0/f2/albu/g5/M00/BE/01/rBVaI1hQwO-ASbRDAAFKI_mpWTw633.jpg bunun gibi prizler ile ayrı bir switch kullanmadan verebilirim.

Kabloları ise yer altından odalara aktaracağım odalara da tekli ethernet prizleri yeterli olur diye düşünüyorum.

Ayrıca oturma odasına Uydu kablosu ve telefon kablosu da çekmek mantıklı geliyor.

Kafama takılan birkaç soru var maddeler halinde yazarsam daha açık olur sanırım.

-Yer altından gideceği için çürümeyecek yıpranmayacak bir kablo olması lazım bunlar için özel bir kablo var mıdır?
-Kablo standında CAT5, CAT6, CAT7 farkı olur mu (hız için değil zaten VDSL'de 35 Mbps geçemeyeğim, kalite olarak fark olur mu?)
-Uydu, telefon, Ethernet kabloları beraber olursa sinyal bozukluğu gibi sorunla karşılaşır mıyım ?
-Sürekli gelişen bir dünyada olduğumuz ileride neler olabileceğini tahmin bile edemiyoruz başka hangi kablolar ekleyebilirim ?

Sizler de düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yer altındansa eğer sağlamlık açısından ve manyetik elektrikten etkilenmemesi için Cat6 tercih edin derim. Mümkünse kaliteli kablo bulun sorun olmaz. Reçber olabilir kablo için. Ayrıca uydu kablosuyla da sorun çıkacağını sanmıyorum. Özellikle Cat6 alırsanız içinde zaten koruyucu plastik var ve manyetikten de yanındaki diğer kablolardan da etkilenmesini önlemiş olursunuz. Cat7 daha kalın ve koruyucu ama gerek olduğunu düşünmüyorum. Ekstra masraf demek olur ki inşaatta kullanıyorlarsa bile sizin için hiç gerek yok bence.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı