Odaya hız kaybı olmadan nasıl internet sağlanabilir?

wilzx

Decapat
Uzun zaman önce Superonline kurulurken odamdaki eski kabloyu çıkarıp beyaz fiber kablo (cam kablo) çekmişlerdi.
Ama Superonline aboneliğim bittikten sonra hiperonline'a geçtim. Onlar benim odamdaki beyaz kabloyu kullanmadı, modem kurulumu salondaki siyah kabloya yapıldı.

1 hafta öncesine kadar USB ile telefonu PC'ye bağlayıp “Wi-Fi” gibi kullanıyordum ama hız çok kötüydü.

Paketim 100 Mbps, ama odada en fazla 10 Mbps görüyordum.

PC'yi salona taşıdım, Ethernet ile bağlandım ve 100 Mbps tam hız alıyorum.

Ama bilgisayarın salonda kalmasını istemiyorum, tekrar odama almak istiyorum.

Odamda hız kaybı olmadan interneti kullanabilmem için bir çözüm var mı?

Herhangi bir aparat, cihaz, adaptör vs. olabilir mi?

Öneriniz var mıdır?
Usb yada PCie seçenekleri var. Usb bildiğimiz bilgisayarın dışına takılan, PCie ise anakarta takılıyor. PCie daha sağlamdır fiyat aralığı 900-2000 arası. Usb de o kadar kötü değildir ama kablodan sonra hissettirir. Normalleri 100-200 kalitelileri 400-500 arası

Kablosuz olarak 100ün 100ünü, wifi adaptörlerle görmeniz zor. Evinizin tesisatına göre kablo çektirmek en mantıklısı olur bence. Genelde evde bir ortak buat olur. Dışardan gelen hat ve odalara giden hatlar. Superonline zamanında sizin odaya çekmiş, öteki firmada salona çekmiş. Yani iki firmada duvarın içindeki ethernet kablosunu kılavuz olarak kullanıp çekip çıkarttılarsa işiniz zor. Sizin odada zaten sadece fiber var, oraya yine ethernet çekilmesi gerekir. Fiber kablonun yanından ethernet yütütmek biraz zor olabilir. Yada superonline hattını sökersiniz bilemiyorum. Salonla sizin odanın hattını birleştirir, ordan verirsiniz interneti. Tabi ben TR genelindeki ethernet tesisatı üzerinden konuştum, başkaysa detaylar sizde. Bu arada, salondaki siyah kablo da fiber mi yoksa fttb, vdsl falan mı? Onu ne zaman nerden çektiler? Superonline fiber vardır belki ama TT fiber yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı