ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında fikriniz nedir?

Makaleler
49
Merhaba,

ODTÜ bilgisayar mühendisliği konusunda birkaç soru var aklımda. Pek işime yaramaz ama meraktan sormak istiyorum.

ODTÜ zaten dünya sıralamasında rekorlara doğru gidiyor. Dünyada 285. sırada. 336'dan 285'e çekti.

Peki bilgisayar mühendisliği bölümü olarak ODTÜ ilk 100'ün içinde var mıdır dünya sıralamasında? Böyle şeyler duydum da.

Öğrenci ve öğretim üyelerini nasıl bir gözle bakıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hani ileride hedefin ne onu bilmediğimden pek yorum yapamıyorum ama üstteki arkadaşın dediği gibi çok ciddiye almamak lazım. Onun yerine öğretim üyelerinin akademik makalelerine ve yapmış olduğu projelere bakmak daha mantıklı olacaktır. Özellikle hocaların hangi üniversitelerden çıktığına da bakılmalı. Çalışmak istediğiniz sektör hedefine göre de üniversite tercihi yapılmalıdır. Bazı üniversitelerin büyük savunma sanayii şirketlerle anlaşması varken bazılarının yok. Bazılarının da özel sektörde çeşitli alanlarda partnerleri var.

Bilkent'ten sonra Bilgisayar Mühendisliği bölümü için en beğendiğim üniversite. Puanın yetiyorsa tercih etmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…