ODTÜ dünyada 336. sırada

Abi gözünüzü seveyim, ciddi misiniz ya? Türkiye'nin en iyi üniversitesi 336. sırada, dünya üzerinde bu kadar ülke yok zaten. Kimi geçmişiz, Afrika'yı mı? Cidden ülkece ağlanacak haldeyiz.
Evet senin de bildiğin gibi her ülkede 1 üniversite var.

Şunun da düzenlemesini yapayım ilk 500 üniversite dünya üzerinde bulunan üniversitelerin %2.5'undan azına denk geliyor. Çok seviyorsunuz başarılarımızı küçümsemeyi.

Bir de bu üniversiteleri kazanmak aylarımızı yıllarımızı veriyoruz globaldeki etkisini görmüş olduk.

Dosya Ekleri

• 1698055746815.png
    20,2 KB · Görüntüleme: 101
Birileri çıkıp da bu ülkeye güzel şeyler yapmak isterim gibi düşüncesi olan kişi sayısı az.
İnsan hayatı çok kısa. Çoğu kişi, kısa olan hayatını standartları iyi bir ülkede değerlendirmek istiyor. Dünya kadar zorlukta, karşı gelen bir sürü kişiyle ve ekonomik sorunlarla aynı yerde kalmak isteyenler de ülkesini gerçekten sevenler veya en azından başarabileceğini düşünen kişiler. Düşünsenize, sınavlardan ve projelerden sonra eğlenmek için hafta sonuna konser bileti alıyorsunuz ve “ahlak bozuyormuş” diye iptal ediliyor. Böyle koşullarda mutlu olmak ve kendinizi bir şeye adayabilmek çok zor. Türkiye’deki eğitim; özgürlük, ekonomi ve siyaset ile sınırlı kalmamak üzere çoğu şeyden etkileniyor. Geçenlerde ortaokulda 16 saate kadar din dersi verilebileceği hakkında bir haber görmüştüm. İnsanları belirli bir noktaya yönlendirip eğitimi bile siyasete alet ediyorlar.

Son düzenleme:
Fırat Üniversitesi'nde elektrik elektronik okuyorum. 7. sırada diyorlardı. Fizikte ikinci sıradaymışız da falan da filan da. Yahu arkadaş fizik laboratuvarı dersi koymuşsun. Sadece ismi var. Cismi yok, öğrenciler de bir şey öğrenmiyor. Yönetim zaten sıkıntılı diyor hocalar. Balık baştan kokarmış.

Çok büyük kampüsün var ama içi boş ve bakımsız. Her gelen rektör, birbirinin aynısı. İcraat yok, öğretim üyelerinin bazılarının torpille geldiği söyleniyor. Nedir ya bu Doğu zihniyeti?

Kendimi de dahil ederek yazık diyorum buraya hayalleri ile gelen öğrencilere.

Hocam açıklamasını da yaptım o mesajdan sonra. Türkiye istese yeterli bir bütçeyle Odtü'yü gayet güzel yerlere getirilebilir. Sadece Odtü de değil daha fazlasını da yapabilirler ama en kötü olasılıktan ilerliyorum. Vergilerimizin ve diğer gelirlerimizin fütursuzca harcanması sonucu Türkiye'deki eğitim gerçekten acınası halde. Odtü'nün 336. sırada olması bir başarı değil rezalettir. Bunu bir başarı olarak varsaymak ise cahilliktir.

Hatta bir ekleme yapayım hocam. Sözde başarılı Odtü Üniversitesi'nin robot yarışmalarına katıldım geçen sene. Ben şuan Lise 3 e giden bir öğrenciyim. Yarışma koşulları tamamen saçma sapandı. Işıklandırmadan tutun (özellikle çizgi izleyen robot yarışında ışıklandırma çok önemlidir çünkü olması gerektiğinden fazla veya az ışıkta robotun davranışları değişebilir) yarışmayı yöneten isimlere kadar her şeyde sorun vardı. Yarışma sonrası robotun kodlarına bakması için bir öğrenciyle konuştuk ve eline bilgisayarı verdik. Ciddiyim şöyle bir 15 dakika koda baktı (kısa ve basit bir koddu aslında bir üniversite öğrencisi için) çözümü bulamadı. Sonra biz kendi kendimize halletmiştik. Onun dışında oradaki öğrencilerle yaptığım sohbetlerden de Odtü'nün yalnızca ismen işe yarar bir üniversite olduğu bilgisini edindim.

Yanlış anlaşılma olmasın; Odtü, kötü bir üniversite demek istemiyorum. Odtü, Türkiye'nin en başarılı üniversitesi olmak için yetersiz bir üniversite demek istiyorum. Dünya çapında bir işe yarar üniversite sıralamasında olması gerektiğinden çok daha geride demek istiyorum.

Son düzenleme:
Bence iyi bir başarı başarılarımızı küçümseyip ülkemizi küçük görmeyin.

@benyusuuf kesinlikle. İlk 100'e üniversitelerimizi koyamıyorsak bu bizim utancımızdır. Rektörlerini bile üniversite kendisi seçemiyor. Fırat'tayım. Yeminle gelen öğrencilere üzülüyorum. Bu kadar kaliteli bir eğitim kadrosuna böylesine boş kampüs ve bu sosyal imkanların verilmemesi gerekirdi.

Abi gözünüzü seveyim, ciddi misiniz ya? Türkiye'nin en iyi üniversitesi 336. sırada, dünya üzerinde bu kadar ülke yok zaten. Kimi geçmişiz, Afrika'yı mı? Cidden ülkece ağlanacak haldeyiz.
Her ülkenin bir okulu seçilmemiştir. Bazı ülkeler 20-30 üniversitesini sıralamaya sokmuştur.

İTÜ'de okuyorum, verdiği eğitimden, arkadaşlarımdan memnunum.

Boğaziçi'nde matematik okuyan arkadaşım da keza kendi okulunun verdiği eğitimden memnun. Hem bu arkadaşım hem önceki mezunları hem de kendi okulumdan mezun olmuş veya okumakta olan arkadaşlarımdan da biliyorum bu okullardan mezun olunca hatta bazı durumlarda mezun olmadan bile bir yerlere gelebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…