ODTÜ Makine ve Fizik çap yapılır mı?

misir basagi

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar,
ODTÜ Makine Mühendisliği öğrencisiyim ve fiziğe de ilgim var. Bu okulda aşağıda anlatacağım planlar dahilinde bu iki bölüm çap yapılır mı?

ODTÜ yurdunda kalıyorum, bana verilen süre eğer çap yaparsam 6 yıl.
Makinanın ilk iki senesi tüm dersleri normal şekilde alıcam, ancak üçüncü ve dördüncü senemde her bir yılın dersini iki yıla bölücem.(5 ve 6. senesine dağıtıcam.)
İki bölümün ortak dersleri var, aşağıda bırakıcağım görselde fizik müfredatında sarı ile gösterilenler makineden saydırabildiğim, yeşil ile olanlar ise direkt makinede verdiğim dersler.
Bazı dersleri de rahatlık olması açısından yaz okulunda vericem.

Artılar:
İki bölüm diploması
Fizik Tübitak Çap bursu.

Eksiler:
Asosyal hayat.
7/24 ders çalışma.
Asosyal hayat.

Bunu yapma amacım dediğim gibi güzel bir burs ve ilgim.
Yapılır mı?
ders.png

Yap demek çok basit fakat zaten makine mühendisliği okuyorsun sırf ilgin var diye o bölümün zorluklarını görmezden gelemezsin ki ben senin yerinde olsam çap yapmak yerine bölümümde kendime ne katabilirim diye bakardım güzel bir üniversitede güzel bir bölümde okuyorsun. Çap ile uğraşmak yerine mühendislikte kendine birşeyler katman senin için daha faydalı olacaktır.

Yap demek çok basit fakat zaten makine mühendisliği okuyorsun sırf ilgin var diye o bölümün zorluklarını görmezden gelemezsin ki ben senin yerinde olsam çap yapmak yerine bölümümde kendime ne katabilirim diye bakardım güzel bir üniversitede güzel bir bölümde okuyorsun. Çap ile uğraşmak yerine mühendislikte kendine bir şeyler katman senin için daha faydalı olacaktır.

Evet bu konuda haklı, iyi olan kısmına bakarak kendini umutlandırman doğru olur ama alınacak risk faktörü çok. Bölümünde 1.liğe oynaman bile senin hayatına etki edip hatta hayatının yol haritasını değiştirebilme şansını bile sana sunar.
Hayırlı geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı