ODTÜ'de dil bölümü 1 yılda kazanılır mı?

charalper

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben bu sene ile beraber 12. sınıf dil öğrencisiyim. 11. sınıfı da dil bölümünde okudum. Liseyi şu ana kadar her yıl takdirle bitirdim ve OBP puanım yüksek. ODTÜ dil bölümünü (bölüm ismi İngilizce öğretmenliği şeklinde geçiyor) kazanmak istiyorum. Biliyorsunuz dil öğrencisi olunca her zaman en iyisi olmak gerekiyor yoksa herkesin dalga konusu yaptığı kasiyerlik kuryelik olayı gerçek olacak. Geçen yıl ODTÜ İngilizce öğretmenliği bölümü 70 kontenjan 4347 taban sıralamayla alım yapmış. Derslerim her ne kadar iyi olsa da bazı hatalar yaptım ve TYT denemeleri vs. çözmedim bu yaşıma kadar. YDS denemelerinden genelde en fazla 5, ortalama 2 yanlış yapıyorum. Fullediğim de oluyor. Sadece bu yıl kendimi kapatıp çalışsam ODTÜ kazanabilir miyim? Önerebileceğiniz kaynaklar var mı? Dershaneye maddi durumlar ve bazı sebeplerden ötürü gidemeyeceğim için YouTube ve okul ile yetinmeyi düşünüyorum bu yüzden varsa kanal önerilerinizi de dinlemek isterim. Çalışma planım sıkı olacak bu yaz tatilini artık bağımlısı oldum diyebileceğim platform ve oyunları bırakmayı başararak geçirdim çünkü. Şimdiden teşekkürler.

Zor. Dili hiç bilmiyorsan daha da zor.

İsim yapmış bir okul değilse açığa kaydını al. Uygun bir dil kursuna git veya okul yerine sadece TYT ve dil çalış.

Dil konusunda bir sorunum yok konuda da belirttiğim gibi genelde YDS'yi fullüyorum en fazla 5 yanlış yapıyorum. Bildiğim kadarıyla açığa geçmek de zorlaştırılmış bazı şartlar var diyorlar.

Arkadasim da senin gibiydi ingilizcesi Full'du. TYT az vardi matematik 15 yapti bu sene 21k ya girdi İngilizce 70net uzeri olabilir sormadim ama genelde fulluyordu. En az 25-30 matematik yapman lazim eger diyorsan zor Türkçeyi 40 fen 10 mat 25 falan yapman lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…