ODTÜ'dekilerin kafası mı iyi?

ODTÜ'deki mezuniyet törenleri bir gelenektir. Bunca süredir gele gelen, öğrencilerin mezuniyet töreninde kendi fikirlerini belirtmesi içindir. ODTÜ'deki rektör ve buna karşı olmayan hocalar hariç geri kalan herkesin kafası gayet yerinde ve sağlam siz onu merak etmeyin. Ayrıca dediğiniz fikir aşılama vb durumları olsa bu okul nasıl Dünya sıralamasında en iyi üniversitelere girecek? Sonuç olarak bir eğitim kalitesi sunmanız gerekiyor ve bu da denetleniyor. Son değişen hocalarını bilmiyorum ama eskilerden kalan hocalar gayet de bu kaliteyi en üst düzeyde sağlıyor ve zaten üniversite de yeni değişiklikler ile Dünya sıralamasında geriledi. Bunu da ayrıca not düşmek isterim. Sonuç olarak, her üniversitede siyaset dönüyor çünkü insanların siyasi fikri var doğru ama ODTÜ bu fikirlerin en açık ve özgür ifade edildiği bir yer iken orayı da fikir hapishanesine dahil ettiler. İnsanların fikri vardır ve bunu da ifade etme hakkına sahiptir. Buna sevin veya sevmeyin fark etmez ama herkes birbirinin fikrine saygı duymak zorundadır. Yazıyı da Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile bitirmek isterim. Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasî bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Saygılar. #devrim

Bu yazıyı gören ODTÜ'lüler okulu bırakmaya, öğrenciler ODTÜ'yü tercih etmemeye başladı. Geçtiğimiz 10 dakika içerisinde Kimya bölümünün boşaldığını öğrendim.

Son dakika! Okulu toplu halde terk eden odtülüleri yürüyüş yapıyor zanneden polis birimleri TOMA ve biber gazıyla müdahalede bulundular(!)

Hocam ben Atatürk fen lisesinde okudum turkiyenin sayılı liselerinden birisi fakat hocalari leş gibiydi. Bu tarz yerlerde basarinin sebebi çoğu zaman öğrenci kimliğidir. Sadece ilk binden ogrenci alirsan başarı kacinilmaz gibi.

Çoğu üniversitede siyaset dönüyor. ODTÜ'ye has bir şey değil.
Bunu belirttim zaten Boğaziçinde de benzer olaylar olmuştu ama odtude abartıldığıni dusunuyorum

Bunu belirttim zaten Boğaziçinde de benzer olaylar olmuştu ama odtude abartıldığıni dusunuyorum
Bu yazıyı gören ODTÜ'lüler okulu bırakmaya, öğrenciler ODTÜ'yü tercih etmemeye başladı. Geçtiğimiz 10 dakika içerisinde Kimya bölümünün boşaldığını öğrendim.
Yaziyi okursanız amacimin fikir alışverişi yapmak olduğunu anlarsınız. Basit bir espriden önce okumanizi oneririm.

Hocam her zaman öyle olmuyor o. Kendi memleketimde benim lisemden daha yüksek puanla alan bir fen lisesi vardı, yeni açılmıştı. Hatta ilk sene millet oraya çocuğunu göndermek için çırpınoyordu. Biz Anadolu lisesi olduğumuz halde YKS'de çok daha iyi bir perfornans sergiledik.

Yaziyi okursanız amacimin fikir alışverişi yapmak olduğunu anlarsınız. Basit bir espriden önce okumanizi oneririm.
Siz hangi üniversitede okuyorsunuz?
Yksye bu sene girdim hocam tercih yapacağız daha Ankara Universitesi diye umit ediyorum. Siralamam yetiyor.

Hangi bölüm hocam?

Tabii ki istisnalar olur ama ben genel olarak bahsediyorum. ODTU yillardir hayalim olan bir yerdi. Tabii küçükken siyasettir şudur budur hic anlamazdim. Büyüdükçe farklı yuzunu de görüyor insan. Cok zeki cok basarili cocuklarin oraya gidip o fikri benimsemeleri üzücü geliyor biraz. Ama bu benim kendi fikrkm sadece.

Hangi bölüm hocam?
Bilgisayar Mühendisliği

Şimdi siz Atatürk fendemişsiniz. Gerçekten yüksek bir başarı bunun için tebrik ederim ama akrabalarım arasında 3 kişi ODTÜ mezunu birisi olarak ben eski zaman üzerine konuşuyorum ve onların anlattıklarına göre. İlk binden öğrenci alırsanız da başarı kaçınılmaz hemen hemen doğru ama Galatasaray ve kendi listenize bakın. Hiç mi başarısız kimse yok? Buradaki öğrencilerin azmi tamam ama öğretmen bir şey öğretmiyor/öğretemiyor ise öğrenci azmi ile de bir yere kadar gelir. Ayrıca burada sorgulanması gereken yer bu kadar yazdığım yer arasından bu kısım değil bence fikirlerin önünün kapatılmaya çalışması durumu.

Ciddi ciddi yazarız elbette.

ODTÜ'lüler en temel haklarından olan protesto etme hakkını çok güzel biçimde kullanıyor. Bahsettiğiniz "Devrim" yazısı sizin ailenizden bile yaşlıdır. Çok övdüğünüz İTÜ'de yemek ücretleri %100 zamlandı ve porsiyonlarda bir değişiklik olmadı ama kimsede çıt yok.

Eğitimden konuşmak istiyorsanız Türkiye'deki en iyi üniversiteler arasında. Liseler gibi ilk %0.50'den alayım zaten başarılı olurlar gibi olmuyor üniversite başarısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…