Odyssey G3 120 Hz veriyor

WXeray

Hectopat
Makaleler
1
Monitör
Samsung odyssey g3
Monitör siparişim geldi. 144 Hz 24" olan modelini aldım. Renkler falan çok hoşuma gitti işimi görür monitör ama içinden çıkan HDMI kablosu ile laptopa bağladığımda görüntü ayarlarında en fazla 120 Hz veriyor. Monitör kendi düğmesinden 144 Hz seçili ama Windows'ta Max. 120 Hz veriyor. Sorun kablonun DisplayPort olmaması mı? Yoksa laptop eski olduğundan mı kaynaklanıyor?

Laptop dan kaynaklı olabilir, başka cihazda denemeni öneririm. Bende de 165HZ ekran fakat Laptop da 144 veriyor, aynı HDMI ile masaüstünde 165 veriyor sorunsuz. Eğer vermiyor ise Laptop cihazlarda HZ yükseltmeye çalışmayın. 60HZ de takılı kalsaydı CRU önerirdim fakat laptoplarda HZ yükseltmesi GPU çipinin hatalı TDP ile yanmasına sebep oluyor. Bu bilgiyi ise Youtuber birisine HZ yükseltme adında Mail göndererek sormuştum ve bana yükseltme GPU yanar başıma 2 kere geldi demişti.

Hocam DisplayPort'la giriş yapmanız lazım.
Hocam Eski laptop diyor ilgisi yok, ayrıca laptoplarda zaten miniDP oluyor. HDMI 144 verir çoğunlukla laptoplarda. Benim cihazım 9300H 1650 DP girişi yok, beni geçtim arkadaşımda 4050 TUF var miniDP var HDMI ile 144 veriyor oda.

Bazı HDMI kablolar eski oluyor DisplayPort daha garanti.

Bazı HDMI kablolar eski oluyor DisplayPort daha garanti.
Hocam anlatamadım sanırım, Masaüstü değil "LAPTOP" diyor arkadaş. MiniDP girişi yok diyoruz eski galiba diyor ki, 4050 yeni laptoplar da bile DDR5 HDMI ile MAX 144HZ veriyor, eski nesil laptoplarda 120 vermesi olanak. MiniDP veriyor laptoplar. Onun için ise bir ucu DP bir ucu MiniDP alması gerek fakat arkadaş eski diyor. Bu durumda sorun cihazda. HDMI olarak 2K 165HZ monitörden çıkan ASUS un kablosunu kullanıyoruz/denedik. 144HZ.... Umarım anlatabilmişimdir.

Yeni bilgisayar toplayacağım. Şu anlık laptop kullanıyorum. DP ve minidp girişi yok sadece HDMI var. Normal yani değil mi 120 vermesi. Bilgisayar topladığımda 144 Hz alacaksam sorun yok.

Yeni bilgisayar toplayacağım. Şu anlık laptop kullanıyorum. DP ve minidp girişi yok sadece HDMI var. Normal yani değil mi 120 vermesi. Bilgisayar topladığımda 144 Hz alacaksam sorun yok.
Eğer ekran yeni ise farklı PC de deneyin, 144HZ vermez ise ekranda sorun var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…