Öfke kontrolü sağlayamamak

xYper7

Decapat
Daha fazla  
Konuya derinlik katmadan anlatayım; kardeşimle sık sık tartışırız ama laf kısmını geçmez. Bugün ise ben ortak kaptaki çikolatayı kendi çatalımla aldım diye kıytırık bir sebepten saydırmaya başladı devamını da getirdi susmak bilmedi kendime hakim olamadım. Annem olmasa oradan ölüsü çıkardı. Ne yapacağım bilmiyorum? Onunla iyi anlaşmak için elimden geleni denedim hep alttan da aldım ama olmadı bana hiçbir zaman iyi davranmadı. Belki de bu yüzdendir öfkem. Ayrıca öfkemi genel olarak kontrol edemiyorum oraya buraya vuruyorum, soruyu yapamıyorum kitaba girişiyorum. Ama sonra çok pişman oldum. Şu an bardaktan boşalırcasına ağlıyorum. Bana bir çare gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Allah sabır versin kardeşim ne diyeyim benim öyle kardeşim olsa yaşamazdı sanırım.

Amin hocam.

Anne baban şımartıyorsa yapabileceğin pek bir şey yok gibi.

Hocam, öfke hiçbir zaman benzini dolmayan bir araba gibidir. Yakıt olabileceği her şeyi tüketmeye, zarar vermeye çalışır. O yerden ayrılabilirseniz ayrılın. Soruyu yada kitabı gözünüzün görmeyeceği bir yere koyabiliyorsanız koyun. İçinizdeki hararet soğuyana kadar hiçbir şey düşünmeyin hocam kafanızı boşaltın. Sonra durumu analiz edin hocam durumu. Olaylara subjektif bakmak yerine objektif bakın. "Şunu yapmam gerçekten gerekli miydi bu yapmasam iyi mi olacaktı, üçüncü bir şahıs bu durumda ne yapardı" gibi kafa patlatmalardan bahsediyorum. Bunu gerekirse 10 kere gerekirse 100 kere yapın ama yine de yapın. Sorgulayın.

Kardeşiniz için sınır koyma tekniği uygulayabilirsiniz hocam. Sizin rahatsız olduğunuz şekilde konuştuğu zaman konuşmayı net ve duygusal olmayan şekilde bitirin hocam. Normalde tepki verdiğiniz davranışlara, sözlere karşı tepkisiz kalın. Sizin hoşlanmadığınız bir hareketi yaptığında bundan hoşlanmadığınızı söyleyin ve yukarıdaki adimları tekrar yapın.

Şunu bilinki hocam öfke hiçbir zaman hiçbir şeyin çaresi olmamıştır, olmayacaktır da.

Biraz uzun yazdım sizi sıkmak da istemedim ama düşüncelerimi az kelimelerle öz yazamıyorum maalesef. Kusurumu mağrur görün.

Hocam estağfurullah zaten ben de böyle uzun uzun açıklanmış örnek verilmiş konuşmalara ve fikirlere bayılırım.Yazdıklarınızı mantıklı buldum uygulamaya geçireceğim.Şuan barıştık ama kontrolü elden salmayacağım.

Rica ederim hocam. İyi günler dilerim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…