Öğrenci için motor tavsiyesi

Makaleler
1
Yer
Ásgard
Daha fazla  
Meslek
Part time God of wisdom, poetry, death, divination, and magic
Arkadaşlar merhaba. Üniversiteli bir arkadaşınız olarak motor tavsiyesi istiyorum.

- Günlük 25 km yol yapacak.
- Bütçe max. 5 bin lira
- Az yakan

Seçenek çok, senin nasıl bir şey istediğin önemli. O bütçedeki motorlar istesende gitmediği için yaktırman zaten çok zor. Şöyle sıralayabiliriz;
  • CBF 150
  • CB 125 Ace
  • YBR 125
  • Hero Hunk
  • TVS Apache
  • Mondial Drift

Honda ve Yamaha dışında modellere bakmanızı tavsiye etmem. En ideali CBF150 olur. Özellikle çin ve hint motorlarından uzak durun sorun çıkarmaktan başka işe yaramazlar ve 200cc modelleri bile 125cc Hondaların yanında çöpten farksızdır.

Kanuni Phantom 180 hakkında bir bilgin var mı? O da güzel motora benziyor fakat gövdesine tüp şasiyi andiran plastik koymuşlar. Benim de bütçem düştü CF 150NK ya zorlıyacam fakat alternatif de gerekli, yardimci olursan sevinirim. Bide dedigin gibi KRE MOMENTUM alıcam.

Kanuni ile ilgili hiç bir tecrübem yok, kullanmadım da. Bildiğim şey -duyumlardan- uzak durulması gerektiği. Bence biriktir, sabret bir şekilde CF'yi al. Daha bugün yanıma park etti bir arkadaş 150NK'sını ve gerçekten hoş bir motor, beğendiğim nadir nakedlardan.
KRE gerçekten güzel bir kask ama bütçe çıkışmıyorsa şuan için bence LS2 FF353 gibi modellere kayıp motoruna yatırım yapabilirsin. Şahsen bence bu daha mantıklı. Hani sevmediğin, istemediğin, üstünde rahat edemeyeceğin bir motor kullanacağına, LS2 al, motorun iyi olsun, 1-2 ay içinde yeni bir kask alırsın, belki KRE'de değil daha da üst bir modele çıkarsın, LS2'yi de satar veya artçı kaskı yaparsın.

Kanun
Kanuni'den ve genel olarak çin motorlarından uzak durmaya gayret gösterin. Özellikle kanunide ciddi bir vibrasyon sorunu var. CF yine bir nebze daha iyi ama önemli olan ayırdığınız bütçe.

Temiz CF'ler 6000'den basliyor, benim maks bütçem 5000.
Ekipman 5000TL'lik bütçeye dahil değilse CF bakmaya devam edin. Eğer aradığınız görüntü değil işlevse @Carlzberg hocamın da konunun sahibi olan arkadaşa tavsiye ettiği CB125 ve CBF150 tavsiye ederim. Kesinlikle daha sorunsuz olacaklardır.

Temiz CF'ler 6000'den basliyor, benim maks bütçem 5000.

Pazarlık ile indirmeye çalışacaksın veya daha uygun düşmesini bekleyeceksin siteye, mutlaka CF olsun istiyorsan maalesef başka şansın yok. Diğer türlü maalesef görünüşten feragat etmek zorunda kalacaksın çünkü F/P'nin son kalesi CF diyebilirim.

4.500 TL'ye CF satan biri var 500-600 liralık masrafı olduğunu sadece marş motorunun bozuk olduğunu söyledi.
Yedek parça servisine baktım marş motoru 400 TL, 100 TL de işcilik istenmiştir büyük ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…