Öğrenci statüsü sona erdiğinde pasaport iptal edilir mi?

El Auria

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bir konuda kafama takılan birkaç şeyi sormak istiyorum, bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Öğrencilik statüm sona erdiğinde, eğer hemen bir sigortalı işe başlamazsam pasaportum iptal edilir mi? Yani öğrenci pasaportu olduğundan dolayı otomatik bir iptal durumu olur mu? Ayrıca öğrencilik statüsü üniversite biter bitmez mi sona ermekte yoksa o süreç uzamakta mı?

Bir de, eğer pasaport iptali gibi bir durum söz konusu olursa bu bana resmi bir şekilde bildirilir mi? Örneğin; yurt dışına çıkmak istediğimde pasaport kontrolünde pasaportunuz iptal edilmiş yazısını almak istemiyorum. Öğrenciliğimin devam etmesi için açık öğretime başvuracağım fakat o süre zarfında pasaportum alınır mı? Emin değilim.

Öğrencilik bitse bile süresi olan pasaport iptal olmaz yani.

Öğrenci iken 5 yıllık idi sanırım 5 yıl içinde öğrenci olmasanız dahi pasaport devam eder.
Bildiğim kadarıyla 25 yaşına kadar geçerli oluyor, yani 18 yaşında başvurursan 7 yıllık, 20 yaşında başvurursan 5 yıllık veriyorlar diye biliyorum. Azami süresi varsa ve 5 seneyse öyle bir detayı hatırlamıyorum şimdi, teyit edilebilir bu husus.

Öğrencilik bitse bile süresi olan pasaport iptal olmaz yani.

Bildiğim kadarıyla 25 yaşına kadar geçerli oluyor, yani 18 yaşında başvurursan 7 yıllık, 20 yaşında başvurursan 5 yıllık veriyorlar diye biliyorum. Azami süresi varsa ve 5 seneyse öyle bir detayı hatırlamıyorum şimdi, teyit edilebilir bu husus.

Yaklaşık 2 ay önce çıkarttığım pasaportumun süresi tam yaşım 25 olduğu zaman bitmekte fakat kanun maddesinde öğrencilik şartı aranıyor, CİMER'e yazdım onlar net cevap vermek yerine kanun maddesini ilettiler bana inanın hiçbir yerden tam cevap alamıyorum eğer dediğiniz gibiyse benim için iyi olacaktır, üniversiteden mezun olunduğunda öğrencilik statüsünün ne zaman bittiği ile ilgili bir bilgi sahibi misiniz acaba?

Yaklaşık 2 ay önce çıkarttığım pasaportumun süresi tam yaşım 25 olduğu zaman bitmekte fakat kanun maddesinde öğrencilik şartı aranıyor, CİMER'e yazdım onlar net cevap vermek yerine kanun maddesini ilettiler bana inanın hiçbir yerden tam cevap alamıyorum eğer dediğiniz gibiyse benim için iyi olacaktır, üniversiteden mezun olunduğunda öğrencilik statüsünün ne zaman bittiği ile ilgili bir bilgi sahibi misiniz acaba?
Mezuniyet tarihi öğrencilik bitişidir, ama pasaport için bu geçerli değil çünkü pasaportun kendine has süresi var. O süre bitene kadar kullanabilirsin. Pasaport almak için ogrencilik şartı var ama kullanırken böyle bir sart aranmıyor.

Mezuniyet tarihi öğrencilik bitişidir, ama pasaport için bu geçerli değil çünkü pasaportun kendine has süresi var. O süre bitene kadar kullanabilirsin. Pasaport almak için ogrencilik şartı var ama kullanırken böyle bir sart aranmıyor.

Merhaba, nüfus ve vatandaşlık işlerini aradım kendileri öğrencilik şartı olduğunu söyledi öğrencilik bitince pasaportum iptal edilir mi dedim onu bilmiyoruz dediler. Siz denediniz mi bu şekilde yurt dışına çıkmayı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı