Öğrenci vizesi ile para kazanmak mümkün müdür?

Estas

Picopat
Öğrenci vizesi ile yarı zamanlı olarak çalışılamıyor diye öğrendim. Peki bu yurt dışına okumaya gidenler nasıl para kazanıyor?

Öğrenci vizesi ile yarı zamanlı olarak çalışılamıyor diye öğrendim. Peki bu yurt dışına okumaya gidenler nasıl para kazanıyor?
Erasmus döneminde sosyal sorumluluk ve okul etkinliklerine katılıp çevre edin. Ondan sonra yeteneklerini kullanacağın ve gösterebileceğin yerler bul. İnsanlara neler yapabileceğini göster. Onları kendine bağla yanı iyi ilişkiler kur, dost ol. Sonra burada yaşamak istediğini yolunun şunlar olduğunu söyle. Eğer yeterince bağ kurduysan onlar senin için referans olup ülkede kalmanı sağlarlar. Onun dışında kaçak çalışabilirsin ki bu durumda report edilirsen yurt dışına çıkman çok çok zor olur.

Hem öğrenci hemde çalışan biri oraya gittiğinde bunu ya eski bağlantıları sayesinde ya aileden gelen bağlantıları sayesinde veyahut işi yapıyorken okula başlamıştır ( Freelancerdır ) okulda erasmusa gitmiş ve zaten varolan işletme ile öğrenci vizesi yanında çalışma vizesine başvuru yaparak ikisinide sağlamış olandır.

Onun dışında düz aile çocuğuysan erasmusta eğlenmene ve yeni deneyimler elde etmeye bak çokta zorlama hayatını.

Ya kaçaktır ya da çalışma izni almanın bir yolunu bulmuşlardır. Çalışmıyor da olabilirler.

Ya kaçaktır ya da çalışma izni almanın bir yolunu bulmuşlardır. Çalışmıyor da olabilirler.
%80 kaçak fakat çalışma izni alanlar ya aile tanıdığı vasıtası ile gitmeden önce işlemlere başlıyor gidince hazır oluyor hemde öğrenci vizesi oluyor sonuçta oturma ve çalışma vizesi almış oluyorlar daha sonra orada kalabiliyorlar. Orta ve üst sınıf burjuvaya özgü, bizim gibi proleterya için anca macera olur.

Kaçak çalışma riskini almak istemiyorum. Erasmus değil ama direkt öğrenci vizesi ile okumak istiyorum. Sebebi bende kalsın ama keyfi sayılmaz. Az önce üniversite izin verirse çalışabiliyor diye duydum, doğru mudur?

Çalışmıyorlarsa nasıl yaşıyorlar? Para kaynakları ne?

Devlet cüzzi miktarda burs sağlıyor 3 ayı onunla çıkarıyorsun. yol masrafını da km başına veriyor diye biliyorum.

Bazı üniversiteler kampüs içinde iş imkânı sağlar. Kampüs dışında çalışıp çalışamayacağınız veya ne kadar süre çalışabileceğiniz ülkeden ülkeye değişebilir ama genel olarak öğrenci vizesi ile çalışma imkânı kısıtlıdır.​

Bazı ülkelerde bildiğim Avustralya, İrlanda ve Malta bu ülkelerden birine giderseniz öğrencilerin geçimini sağlaması için haftada 20-25 saat çalışma izni var. Bunun haricindekiler ya kaçak ya tanıdık ya da sağlam birikim ile oluyor.
Bildiğim bu 3 ülkede farklı sıkıntılar çekiyor mesela İrlanda'ya gideyim desen koca ülkede gidilecek adamakıllı şehir bir tek dublin var, dublinde hem şehir küçük hem de kiralar çok pahalı orada. Avustralya'ya gideyim desen şehir seçeneği(Sydney, Melbourne, Brisbane) seçeneği daha fazla ama aşırı göçmen sorunu var Asya ülkelerinden dolayı vatandaşı rahatsız kiraları çok yüksek hükümet sürekli kısıtlamaya çalışıyor göçmenleri, öğrencileri. Malta hakkında bir bilgim yok bu arada fakat pek de gidilmeye değer olduğunu sanmıyorum zaten küçük bir ada. Bu yazdıklarımda daha çok zorluklardan bahsetsem de iyi yanları da var özellikle Avustralya kira konusu hariç yaşanabilir, alım gücü iyi, evleri doğası güzel bir ülke çoğu Avrupa ülkesinden daha iyi.

Tamam da o zaman neden okuma vizesi veriyorlar? Kim orada çalışmadan ve para kazanmadan yaşayabilecek? Bir kişi yarı zamanlı çalışarak ne zarar verebilir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…