Öğrencilik bittiğinde bile öğrenci pasaportu kullanılabilir mi?

Edmond_Dantes

Decipat
Daha fazla  
Merhaba, 18 yaşında öğrenci pasaportu çıkarmıştım. Şu an 22 yaşındayım öğrenci değilim. 25 yaşına kadar öğrenci olmasam da kullanabiliyorum diye biliyorum, doğru mudur?

Böyle bir şey yok, tamamen yanlış bilgi. Her türlü 25 yaşına kadar veriliyor.
Öyle olsa neden öğrenci pasaportu desinler, genç pasaportu veyahut 25 yaş altı pasaportu denirdi. Kaynak gösterir misiniz?

Burda dediğinize göre benim tekrar bordo pasaport çıkarmam gerek.
Yalnız ben şu an öğrenci değilim ama sınava gireceğim. Seneye öğrenci olacağım yani. Nasıl olacak bu durum? Seneye tekrar öğrenci olduğumu nasıl ispatlayabilirim? Nüfusa mı gitmem gerekir?
NVİ'den normal bordo pasaport randevusu alıyorsunuz, randevu günü geldiğinde normal bordo pasaport belgelerine ek olarak öğrenci belgesi de götürüp görevliye harçsız bordo pasaportu için başvurduğunuzu söylüyorsunuz.

Bordo pasaportu ogrenci olarak dusuk harc bedeliyle cıkartıyorsun.
Suresi bitene kadar kullanırsın.
Extra bir ozellik yok.
Böyle bir şey yok, tamamen yanlış bilgi. Her türlü 25 yaşına kadar veriliyor.

Evet ben de böyle biliyordum. Aldığımda özellikle sormuştum. Ama aradan zaman geçti bir de emin olamadım ondan sordum.

Öyle olsa neden öğrenci pasaportu desinler, genç pasaportu veyahut 25 yaş altı pasaportu denirdi. Kaynak gösterir misiniz?

NVİ'den normal bordo pasaport randevusu alıyorsunuz, randevu günü geldiğinde normal bordo pasaport belgelerine ek olarak öğrenci belgesi de götürüp görevliye harçsız bordo pasaportu için başvurduğunuzu söylüyorsunuz.

Anladım hocam. Peki böyle de 25 yaşına gelene kadar 2 pasaportum olacak, üstüne bi de 25+ da çıkaracağım. Böyle böyle 50 tane bordo pasaportum mu olacak yani 😂 yoksa pul gibi bir şey mi basıyorlar her yenilediğinde.

Evet ben de böyle biliyordum. Aldığımda özellikle sormuştum. Ama aradan zaman geçti bir de emin olamadım ondan sordum.

Anladım hocam. Peki böyle de 25 yaşına gelene kadar 2 pasaportum olacak, üstüne bir de 25+ da çıkaracağım. Böyle böyle 50 tane bordo pasaportum mu olacak yani 😂 yoksa pul gibi bir şey mi basıyorlar her yenilediğinde.

Yenisini almaya gidince eskisini alıp iptal ederek kıyarlar ya da zımba ile delerler.

Tamam dostum doğrusunu söylersen biz de öğrenmiş oluruz. Öğrenciliği bitmiş biri 25 yaşına kadar başvuru yapıp, harç bedelini ödemeden pasaport alabiliyor mu ?
Öğrenciyken başvurulduğu taktirde 25 yaşına kadar veriliyor, öğrenciliği bitmiş biri değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı