C# Öğrenirken zorlanmak

Noskop

Decapat
Merhaba, C# çalışmaya başladım ama hem kitapta hem de videolarda olan sekmeler bende yok. Solution yok kod yazma yeri yok Türkçe olduğundan yazarak da bulamıyorum. Nasıl halledebilirim? 2. sorum ise ben Unity için C# öğrenmek istiyorum, elimdeki bu kitap işe yarar mı? Yaramazsa hangi kaynaktan izleyebilirim?

Kitap: Her yönüyle C# 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitaplardaki sekmeler VS'nin asıl sürümünde mevcut. Windows form gibi C#'ın ek özellikleri VS Code'da yok. VS Code kullanıyorsanız kitaptaki ek özelliklere erişemezsiniz. Nesnel programlama dilleri C# çapraz platform olsa da çok Windows için özelleşmiş, Linux ve diğer işletim sistemlerinde Windows'daki kadar randımanlı çalışmıyor.

Merhaba, C# çalışmaya başladım ama hem kitapta hem de videolarda olan sekmeler bende yok. Solution yok kod yazma yeri yok Türkçe olduğundan yazarak da bulamıyorum. Nasıl halledebilirim? 2. sorum ise ben Unity için C# öğrenmek istiyorum, elimdeki bu kitap işe yarar mı? Yaramazsa hangi kaynaktan izleyebilirim?

Her yönüyle öğrenmek istiyorsanız İngilizcenizin ileri düzey olması gerekiyor hiçbir Türkçe kaynak winapi kullanmayı, Windows'un apilerini kullanmayı öğretmiyor maalesef.

İngilizcenin anlam ve onemi. Yabanci ve yeni kaynaklar kullan ve bazi seyler hakkinda on bilgi edin. Mesela alindeki IDEyi kullanmayi bilmiyorsun onu arastir, internetten uygun egitim seti bul. freecodecamp ve w3schools gibi yerlere bak.

Elindeki kitap eski oldugundan oturu VSnin arayuzu degismistir. Sorun sebebi o fakat anladigim kadariyla onceden bilginiz de yok.

İlk önce programı İngilizce'ye çevir, Türkçe yapmanın hiçbir faydası yok sadece arayüzü Türkçe görmüş olursun. Elindeki kitap masaüstü uygulamaları için anlatım yapıyor ama kodlamanın mantığını, yapısını öğrenmek için tercih edilebilir. Çünkü oradaki döngüler, metotlar, dizileri vs. yine oyun içinde de kullanacaksın.

Birde acele ediyorsun gibi geldi, kitabın başını iyi okursan sana nasıl proje oluşturup o sekmeleri görebileceğin anlatılıyordur. Zaten projeyi oluşturunca otomatik gelir. Console projesi değil Windows form projesi oluşturacaksın.

Son düzenleme:
Sol üst köşede View menüsü var ilgili solution explorer'ı oradan ekleyebilirsin. Google Translate ile bilmediğin kelimelere bak. Zorlanmadan kimse öğrenemez. En usta kişiler bile zamanında çok zorlandılar. Asla pes etme. En iyi yazılımcı en çok hata alan yazılımcıdır. Çünkü çok hata aldığı ve hatalarla cebelleştiği için çözümleri öğrenir iyice pişer ve yıllanır. Sonra bir firmada yahut kurumda çalışırken aldığı hatayı hızlıca çözer. Sende öyle yap. Hata almaktan korkma çatur çutur al boğuş hatayla ve yere yık. Ben şuan Ankara / Pursaklar'da ÇASGEM Murat Yücedağ hocanın Full Stack .NET Framework / Core eğitimine katıldım 40 gün kurs görüyoruz. C# ve .NET konusunda Murat Yücedağ hocamızı öneririm. Kurslarına indirimde yapıyor. 👍 😉

Elindeki kitap eski oldugundan oturu VSnin arayuzu degismistir. Sorun sebebi o fakat anladigim kadariyla onceden bilginiz de yok.
Yok kitap 2022 için anlatıyor. Zaten bu kitabın yazarı her 1-2 yılda 3-5 cümleyi değiştirip tekrar basıp satıyor. VS'nin 10 yıl önceki sürümünde bile sekmeler aynı yerde duruyor. Öyle köklü bir değişim yok arayüzünde.

Yok kitap 2022 için anlatıyor. Zaten bu kitabın yazarı her 1-2 yılda 3-5 cümleyi değiştirip tekrar basıp satıyor. VS'nin 10 yıl önceki sürümünde bile sekmeler aynı yerde duruyor. Öyle köklü bir değişim yok arayüzünde.
Ben Java hocam, daha C#a sira gelmedi :D. Uc bes daha ogrenip girecegim ama benim yol daha uzun.

Baslangic icin o kadar ince detay yenilik bilmese de olur, mesela Java'nin lambdalari sonra da ogrenilir fakat guncel iyidir haliyle.

Ben Java hocam, daha C#a sira gelmedi :D. Uc bes daha ogrenip girecegim ama benim yol daha uzun.

Baslangic icin o kadar ince detay yenilik bilmese de olur, mesela Java'nin lambdalari sonra da ogrenilir fakat guncel iyidir haliyle.
Öğrenme cehennemine girmeyin. Engin Demiroğ öğrenme cehennemine değiniyor bazı videolarında. Kişi yeni öğrenmeye başladığında sürekli teknoloji değiştiriyor. 10 gr. Java, 15 gr. C#, 7 gr. Angular, 10 gr. ASP.NET, 23 gr. Node.JS kuruyemişçi gibi az ondan az şundan öğreneyim demeyin sakın. İlerleyemezsiniz. Tek bir teknoloji belirleyin. Belirlediğiniz teknolojide uzmanlaşın. Sağ ayağınızı sevdiğiniz teknolojiye sabitleyin ve diğer ayağınızla diğer teknolojileri gezin ama 1 tane uzmanlık alanı olmalı. Doktor bile hem dişçi, hem nörolog, hem kalp, hem psikiyatrist olamıyor. Bir uzmanlık alanı oluyor. Buna dikkat etmek lazım. Sonra tek bir alanda uzmanlaşamadım karışık bir bilgiye sahibim diye yakınırsınız. Böyle olursa işe de almazlar. ;-)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı