Öğrenmesi en kolay dil nedir?

İngilizce en kolayıdır.

@hayvan beyin
Dilin kolaylığı olmaz,anadiline göre benzerliği olur.Türkçe anadilimiz olduğundan İspanyolca zor geliyor mesela.Ama İngilizce kolay.Ben İngilizce derim her zaman.

Dilin kolaylığı olmaz, anadiline göre benzerliği olur.
Dilin kolaylığı gayet oluyor. Basit çekim mantığı, istisnası az olan kurallar, zamir kullanım düzeni gibi şeyler ciddi anlamda bir dilin öğrenilebilirliğini değiştiriyor.

Fransızca, İspanyolca, İtalyanca gibi diller aynı dil ailesinden geliyorlar. Sen bir İspanyol'a Fransızca mı yoksa İngilizce mi daha kolay diye sorduğunda, "yeni kelime ezberlemesi" dışında İngilizce daha kolay diyor. Bir dilde ne kadar fazla istisna varsa, ne kadar katı ve çeşitli zamir kullanımı varsa, ne kadar fazla çekim varsa o kadar karmaşıklaşır.

Son düzenleme:

Her sayfada böyle karşıma çıkacaksın sanırım, ben sözüme katılıyorum. Dilin anadile göre benzerliği olur, Cermen dillerine baktığın zaman Almanca ile İngilizce birkaç kelime dışında farkları var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her sayfada böyle karşıma çıkacaksın sanırım.
Böyle şeyleri görünce çok üzülüyorum. Niye kalbimi kırdın ki sen şimdi?

Dilin anadile göre benzerliği olur, Cermen dillerine baktığın zaman Almanca ile İngilizce bir kaç kelime dışında farkları var.
Ben bundan bahsetmedim ki. Dilin öğrenme zorluğunu etkileyen bazı etkenler vardır, bundan dolayı kolay dil zor dil ayrımı yapılabilir diyorum. İngilizce ve Almanca benzerliğinden hiç bahsetmedim, bahsetmem için Almanca biliyor olmam lazım ama bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…