Öğrenmesi en kolay dil nedir?

''Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.''
Geçen konuların birinde İspanyolca ve Fransızca alakasız dillerdir, İngilizce bilirsen İspanyolca öğrenirken daha büyük kolaylık sağlar diye bilmeden atan biri vardı. Ona sert girdim mesela, verdiği örnekte bile İngilizce'den farklı ama Fransızca ve İspanyolca'da benzer olan 4 kural vardı.

Bu seferki konuda gökten baltayla konuya daldığım bir durum da olmadı ama alındı herhalde.

Içinden gelirse hemen öğrenirsin her şeyi. 2 günde arapça öğrendim. Vaktim olsa rusça öğrenmek istiyorum.

Genel olarak agglutinative diller zordur. Yani kelimelere sonradan bir seyler ekleyerek anlam kazandiran diller, Turkce gibi.

Sahsen bana Ispanyolca kolay geliyor, cok bildigimden degil ama gittigimde bir kac haftadan sonra dili kapmaya basladigimi hissetmistim. Ayrica Ingilizce'nin aksine telaffuz kolay geliyor. Bu dediklerim Kruger sendromu da olabilir tabi, bilemiyorum

Ingilizce'yi saymiyorum, onu herkes biliyor artik. Bence dili ogrenmek icin harcadigin efor ve dilin sana faydasi goz onune alindiginda "en birinci" suphesiz Ingilizce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle şeyleri görünce çok üzülüyorum. Niye kalbimi kırdın ki sen şimdi?
Üzdüysem kusura bakma.

Ben de diyorum ki,bu belirleyen etkenlerin temel sebebi anadilindir.Her dilin bir konuşma yapısı vardır,atıyorum sen a harfine a derken İngilizler ey diye okur.

Azerbaycan Türkçesi. Tabii bazı kaynaklarda dil değil de Türkçe'nin bir lehçesi veya şivesi olarak da geçer. Ama bence bu da bir dil.

Ben de kolay/zor dil ayrımı yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Flemenkçe bilen birinin İngilizce öğrenmesi o kişiye göre çok daha kolay gelirken bize aynı kolaylıkta gelmeyebilir. Farklı bir açıdan yaklaşmak gerekirse, Dünyada en çok kullanılan ikinci yabancı dil olan İngilizce olmasından ve ilgi alanınıza uyan sınırsız sayıda kaynak bulabilmeniz bakımından ben de İngilizce diyorum. Daha temel bakmak gerekirse, öğrenmeye motivasyonunuz olan dil, en kolay dildir diyebilirim. Yani dil aileleri benzemiyor, söz dizimi birbirinden alakasız vb. diyerek motivasyonunuzu etkilemenin bir anlamı yok, amaca yönelik ve motive gerçekleştirilen öğrenim her zaman eğlenceli ve kolay gelecektir görüşündeyim.

Aynı dil ailesinden başka bir dili öğrenmek, yabancı dil ailesinden bir dili öğrenmekten daha kolaydır. Dil ailelerinin içinde de farklı gruplar olabilir. Örneğin Türkçe, Türk dilleri ailesinden Oğuz grubuna bağlı. Ayrıca Azerice ve Türkmence de öyle. Tabloya göre uzaklaştıkça daha farklılaştığı ve haliyle daha da zorlaştığı görülüyor.

isoglossOld TurkicTurkishTurkmenAzerbaijaniQashqaiUzbekUyghurTatarKazakhKyrgyzAltayWestern YugurFu-yü GyrgysKhakasTuvanSakha/YakutKhalajChuvash
z/r (nine)toquzdokuzdokuzdoqquzdoqquztoʻqqiztoqquztuɣïztoğyztoɣuztoɣusdohghusdoɣustoɣïstostoɣustoqquztăχăr
*h- (foot)adaqayakaýakayaqayaqoyoqayaqayaqaiaqayaqayaqazaqazïχazaχadaqataχhadaqura
*VdV (foot)adaqayakaýakayaqayaqoyoqayaqayaqaiaqayaqayaqazaqazïχazaχadaqataχhadaqura
*-ɣ (mountain)tāɣdağ*dagdağdaɣtogʻtaghtawtautaɣdaχtaɣdaɣtıatāɣtu
suffix *-lïɣ (mountainous)tāɣlïɣdağlıdaglydağlıdaɣlïɣtogʻliktaghliqtawlïtaulytōlūtūlutaɣliɣdaɣluɣ

Tamamen farklı bir dil ailesine mensup bir dili öğrenmek daha da zor. Örneğin Hint-Avrupa dil ailesi ya da Nijer-Kongo dil ailesi gibi. Bu dilleri ana dili gibi bilen birisi için kendi dil ailesinden ve grubundan bir dili öğrenmek daha kolaydır.

Ana dili Türkçe olan birisi için Azerbaycan Türkçesidir. Objektif bakarsak eğer; İngilizce, İspanyolca, İtalyanca birçok açıdan oldukça kolay. Bununla ilgili bir araştırma ve sınıflandırma var, dil ailelerine göre de bakabilirsiniz elbette.

Fazlaca duruma göre göreceli olsa da yapı bakımından benzerliğinden size kolay gelebilecek Korece, Japonca ve Türk (Azerbaycan dili, Kazakça) dilleridir. Fakat hobiden öte geçerli olarak öğrenmenizi tavsiye edeceğim diller kesinlikle İngilizce, Almanca'dır. Birini öğrenmek diğerinin %70'ini öğrenmektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…