Öğrenmesi kolay ve fazla eğitimi olan 3D modelleme programı önerisi

359149

Hectopat
Makaleler
4
Selam dostlar. Amatör olarak oyun tasarımında kullanmak üzere ve bir projemde tarihi binaların 3D modelini yapmak için bir programa ihtiyacım var. (eğer hazır olarak 3D modellenmiş tarihi binalar varsa bildiğiniz link atabilirsiniz. Çok işime yarar.) Kolay olmalı, Türkçe kaynak ve eğitimi bol olmalı. Kolay öğrenebilen biri değilim. Bu yüzden bunlar önemli. Maddi olarak ve bilgisayar olarak bir sıkıntım yok. Önerilerinizde bunları göz ardı edin lütfen. Teşekkür ederim.

Blender veya Cinema 4D kullanın bence.

Blender kullanıyorum ve size de tavsiye ederim. Çok iyi, birçok alanda etkili bir program.
Tamamen ücretsiz bir programdır kendisi, 15.000 TL'lik rakiplerinden çok daha kullanışlı benim açımdan. Paralı diye diğer programlar daha iyidir sanmıştım ama Blender'i deneyince ön yargılı olmamam gerektiğini anladım.

Blender veya Cinema 4D kullanın bence.
Blender karışık diye duymuştum. Dediğim gibi kolay öğrenebilen biri değilim. Ama indirip deneyeceğim. Bunun haricinde, başka bir öneriniz var mı?

Blender karışık diye duymuştum. Dediğim gibi kolay öğrenebilen biri değilim ama indirip deneyeceğim. Bunun haricinde başka bir öneriniz var mı?
Program ücretsiz olduğu için bir sürü kaynak var, belirli bir süre vakit geçirdikten sonra alışıyorsunuz. Ben öncesinde 3ds Max ve Maya adlı programları kullanıp geçtim, direkt Blender ile başlamadigima pişman oldum.
Bence Blender daha kolay ama alternatif olarak 3ds Max, Cinema4D, Maya, Modo var. (Tam emin değilim ama yaklaşık olarak sırasıyla kaynak bolluğu azalıyor.)

İngilizcem böyle teknik konularda pek iyi değil. Türkçe kaynak olması önemli. Blender veya diğer programlar için ücretli/ücretsiz kaynak öneriniz var mı?

Konu ile alakasız ama modelleme ile ilgili birini görünce şu soruyu sormak istedim;

DAZ 3D kullandınız mı? Modelleri +18 olduğu için internette dersleri de mevcut değil... Uzun zamandır derslerini arıyorum ama bir türlü bulamadım.

İngilizcem böyle teknik konularda pek iyi değil. Türkçe kaynak olması önemli. Blender veya diğer programlar için ücretli/ücretsiz kaynak öneriniz var mı?
BLENDER 2.8 MODELLEME DERSLERİ
Blender 2.8/9x Başlangıç Dersleri
Blender Eğitim Seti(sıfırdan anlatım)
Blender Dersleri - Yeni Başlayan için Blender 2.80 Eğitimi

Bunları izlemenizi tavsiye ederim.
DAZ 3D kullandınız mı?
Çok kısa bi' göz atıp bıraktım, kullanmadım desem yeridir.
Bu kanalı buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…