Öğretmen için Apple M1'e gerek var mı?

SAyın hocam sizin işinizi kendini açma yeteneğine sahip ve içinde SSD bulunduran herhangi bir bilgisayar çözer. Apple cihazlar haliyle estetik ve arayüz olarak daha esnektir fakat çoğu akıllı tahta programı ve okulunuzun kullandığı özel bir program varsa Windows tarafında daha çok destekleniyordur bence.
Standart bir laptop sizin işinizi uzun seneler görür diye düşünüyorum ve bence daha ucuza da bulunur.

Teşekkür ederim. Okulda kullanmayacağım bilgisayarı. Akıllı tahtada Pardus yüklü. Zaten onunla işlem yapmak çok zor. Standart laptop bana da yeter gibi geliyor ama orada da altenatifler kafamı karıştırıyor. Laptop öneriniz var mı?

Piyasayi tam olarak bilmiyorum hocam ama dediginiz gibi 5500u ya da i51135g7 iceren bi cihaz size yeter.
Bilgisayar mhendisligi ogrencisiyim, i5 1135g7 iceren bir acer kullaniyorum. Gunluk islerde fazlasiyla yeterli, icine dual boot ile Ubuntu kurdum, zamaninda fedora da denedim. Debian disinda bu ucu arasindan driver sorunu yasadigim yok. Pardus, Debian tabani oldugu icin surucu sorunu yasayabilirsiniz ama Ubuntu calisir.

Islemci sonuna kadar yeterli hatta ben islemci hizimi %30 ile limitliyorum fazla yakmasin diye Buyuk bir dosyaya fotomontaj yapiyordum altta baktigimda dosya boyutu 1.5 gb falan olmustu o an hafif blurnfalan basarkenndonmalar girmisti anca aklima gelmisti

Ekran karti basit oyunlar icin yeterli, CSGO ve Starcraft 2de low ayarlarda 100 civari aliyorum.

8GB RAM yeterli, 16 da guzel tabi ama gundelikte basima is acmadi, sanal makineyle falan bogusasim geldiginde Linux kullaniyorum zaten ve kod editorlerim da Linuxda. Windows sadece oyun icin var bende ve java ogrendikten sonra c# gecmek istiyorum o sebeple hala silmeye kiyamadim.

SSD 512 olsun 128 asla almayin iki uc oyunla doluyor. 256 kullaniyorum Dual Boot sartlari sebepli 128 128 boldum, alan sorunu cekiyorum. Ikisinde de bosta 30 falan var.

Batarya 40 olmasin hocam, ustu lazim oluyor uzun kullanim istenirse.

Bunlara dikkat ettikten sonra sizin cihazi benim kadar kullanmayacaginiza emin oldugum icin bence bu islemci size fazla bile, daha bilgili arkadaslar iki islemci arasi farklari yazabilecektir fakat laptop ve pc piyasasinda uc dort senedir olmadigim icin f/p oranlarini bilemem.

Merak ederseniz benim cihazin adi Acer A315 58 516F
NX.ADDEY.003

Telefonunda Applesa M1 al yoksa pek numarası olmaz boşuna fazla vermiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…