Öğretmen olmak mantıklı mı?

karagul00

Centipat
Öğretmen olmak mantıklı mı? Kimya, ilköğretim matematik veya bir branşta öğretmen olmayı düşünüyorum. Maaşı yeterli mi? Ayrıca ek iş imkanı falan oluyor mu?

Öğretmen olmak mantıklı mı? Kimya, ilköğretim matematik veya bir branşta öğretmen olmayı düşünüyorum. Maaşı yeterli mi? Ayrıca ek iş imkanı falan oluyor mu?
Matematik, İngilizce gibi branşlardan mezun olursan ek iş kolay kolay bulursun. İlk 2 sene bekar bile olsan maaşın yetmeyecek ama 2. seneden sonra ufak ufak kendine yatırım yapmaya başlarsın.

kendine uygun görüyorsan tercih edilebilir tabii ki ama saydığın branşlardan hangilerinin atamaları daha fazla, özel ders, dershane gibi yerlerden ne kadar faydalanıp maddi getiri sağlayabilirsin bu da önemli, matematik ve ingilizce öğretmenleri bu özel ders konusunda iyi getiri sağlarlar mesela

Devlet memurlarının ek iş yapması yasak bazı işler hariç çiftçilik mesela, öğretmen olmak çok mantıklı bence rahat meslek ama atanmak, KPSS vs. gibi bazı zorlukları var. Öğrencilerle uğraşmak da zor olabilir.

Soruyu evde atanmayı beklemek mantıklı mı diye okuyacaktım😀 bu arada eğer atanacağını düşünüyorsan veya beklemek sorun olmazsa kutsal bir meslektir geliri bekar biri için sorun yaratmaz branşa bağlı ek işle falan 4 kişilik aile bile geçinir. Sadece uç noktalarda gelir beklentin varsa tatmin etmez.

Atanacağından emin isen mantıklı yoksa değil. Hayalinin mesleği ise ya çok çalışıp atanacaksın ya da mv tanıdığın olması lazım yoksa hayalinden soğursun.

Öğretmen olmak iyi hoş da atanmak sıkıntı. Onun dışında maaşları normalde öğretmenlik gibi kutsal bir meslek için çok yetersiz ama yine de geçim sağlayabileceğin bir meslek. Okul harici özel derslerde verirsen çok daha iyi olur. Ama işte atanmak büyük sıkıntı. Bir atanması kolay İngilizce öğretmenliği vardı oda bitti. Ha bide Kimya öğretmenliği düşünürseniz ''bence'' diğer branşlara göre daha mantıklı olabilir çünkü ben lisedeyken benim lisede ve diğer liselerde özellikle kimyacı eksikliği vardı.

Meslek ogretmeninde mantikli. Kendinize ozel bolum oluyor, ogrenciler ayaginiza geliyor, diger ogretmenlerden cok daha fazla kazaniyorsunuz. Ayrica bu gune kadar kimseden ben meslek ogretmeni olacagim diye bir şey duymadim(meslek lisesinde okuyorum).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı