Nicoloderler
Femtopat
Daha fazla
Arkadaşlar sanırım hocalar sözlüleri falan girdiğinde böyle bir şey olacak gibi gözüküyor. Bunların hepsi uydurma ama 84'lü bir şeyler de olur yani. Muhtemelen tarih 66-65 kimya 75-55 fizik 75-60 olmak üzere notlarım var hocaların hepsinin yaklaşık 85-90 falan gireceğini düşünüyorum ama onlar yetmiyor. Coğrafyacıdan falan da işte diğer hocalardan da puan isteyip bir türlü 85e tamamlatmayı düşünüyorum. Sizce başarabilir miyim? Taktiğiniz var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Durumunu güzelce ve sakince açıklayarak, bu konuda neden yardıma ihtiyacın olduğunu belirt ve rica et.
Öğretmenler de emin olun ki, harf notunun artması için 3 veya 5 puan eksik kaldıysa, üniversite hocasına yalvarmışlardır.
En azından ben, AA'nın 2 puan altında kaldım diye rica etmiştim, vermişti.
Takdiri hak etmen gerekmiyor mu? Hak etmeden alırsan kendini kandırmaktan başka ne olur?
Lisede hemen hemen her hoca ile aramda saygılı bir ilişki vardı ve bu saygımı onlarla karşılaştırdığımda önümü bile ilikleyerek gösterirdim. Sağ olsunlar hemen hemen her notumu "hocam eğer mümkünse şu kadar puan ile şöyle bir ortalama yakalıyorum. Sizin için sorun olmayacaksa verme imkanınız var mı?" diye sora sora hayli yükselttim ve ortalama olarak da bu müthiş şekilde yansımıştı. Ama tabii ki sınavlarda ve derslerde de elimden geleni yapıyordum. Onun da karşılığı biraz.
@KafadanKontakLisede hemen hemen her hoca ile aramda saygılı bir ilişki vardı ve bu saygımı onlarla karşılaştırdığımda önümü bile ilikleyerek gösterirdim. Sağolsunlar hemen hemen her notumu "Hocam eğer mümkünse şu kadar puan ile şöyle bir ortalama yakalıyorum. Sizin için sorun olmayacaksa verme imkanınız var mı?" diye sora sora hayli yükselttim ve ortalama olarak da bu müthiş şekilde yansımıştı. Ama tabii ki sınavlarda ve derslerde de elimden geleni yapıyordum. Onun da karşılığı biraz.
İsteyenin yüzü kara vermeyenin daha kara gibi bir laf vardır ya. Nasibinde ne varsa zaten o kadarını alacaksın. Bir şey olmayacaksa zaten olmuyor ama bazen 1 puan birinden fazla almanız bile çok şey değiştiriyor. Sonuçta öğretmenlerin karşısına geçip not isteyebilecek kadar gözlerinde iyi biri olmanız bile yeterli.
Ama insandan insana fark vardır. Hocalarımdan birisi özellikle "hayatımda ekstra not verdiğim tek öğrencim sensin" demişti. Ve çok sert bir İngilizce öğretmeniydi.