Dönem 2 hafta önce başladı ve yeni bir hocayla tanıştık, ancak iletişim tarzı oldukça garip. Sürekli bağırarak konuşuyor ve alttan alta bizim yetersiz olduğumuzu, bir kişinin en ufak yanlış cevabında dersten kalacağımızı ima ediyor. Ben bu tarz bir yaklaşımı pek hoş bulmasam da, hocanın bunu mizahi bir şekilde yaptığını düşünen sınıf arkadaşlarım oldukça eğleniyor ve gülüyor. Bu yüzden mümkün olduğunca dikkat çekmemeye çalışıyordum. Ancak bugün rastgele benden bir örnek vermemi istedi. İlk defa böyle bir durumla karşılaştığım için hazırlıksız yakalandım ve düşünürken, “hadisene lan” diyerek acele etmemi söyledi. O anki stresle mantıksız bir örnek verdim ve bunun üzerine sert bir şekilde eleştirerek kırıcı sözler söyledi. Sınıfta bu tarz çıkışları herkese yapıyor ama çoğu kişi bunu eğlenceli buluyor. Ben ise bu tür laubaliliklerden rahatsız oluyorum ve geçmişte bu konuda kendime çok yakın insanlarla tartışmalarım bile oldu. Hocayla mümkün olduğunca muhatap olmamaya çalışıyorum, ancak bir şekilde beni hedef alıyor. Ona ters bir tepki vererek derslerimi riske atmak istemiyorum, ama sürekli alttan almak da kendimi kötü hissettiriyor. Bu durumu nasıl yönetebilirim?