Öğretmenlik okunur mu?

pandakemal

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 1. mezun dönemimde hiç çalışmadan bu sınavda say 200k sıralama yaptım ve fen bilimler öğretmenliği yazmayı düşünüyorum.

Zeki bir insanım ancak çalışmamamdan kaynaklı böyle kötü bir sıralama geldi çalışsam çok daha farklı şeyler olurdu biliyorum ama çalışmadım yapacak bir şey yok.

Fen bilimleri öğretmenliğine gitsem mezun olduğum sene seçim senesine denk geliyor ve fazla atayacaklarını düşünüyorum ve ayrıca tasarruf yılı da o zamana bitmiş oluyor (3. sınıfta KPSS'ye girmeyi düşünüyorum)
Asıl sorularıma geleyim.

Fen bilimleri öğretmenliği yazmak ne derece mantıklı yazılmalımı yazılmamalımı(bu bölüme gidersem deli gibi KPSS'ye çalışmayı düşünüyorum 2. sınıftan itibaren)

2. kez mezuna kalıp adam gibi tıp veya DISM'i okumak mantıklı?(mühendislik düşünmüyorum çünkü yaşadığım şehirde adam gibi mühendislik yok.

Ayrıca şehir dışına da çıkamam maddi durumdan dolayı)
Farklı ataması güzel bölüm söylerseniz de sevinirim.
İyi sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Fen öğretmenliği gayet eğlenceli bir meslek, zaten ortaokullarda eğitim veriyorsunuz ve genelde deney vs. yaptırıyorlar.

Hangi meslekte kendini uygun görüyorsan o mesleği yapmalısın. Öğretmenlik maaşları gayet iyi zaten.

Zekanı neye göre belirliyorsun sen? Zeki olsan 200 k mı yapardın çalışmadan sence? Ayrıca mezun senendesin. Aşağılamaya çalışmıyorum seni ama sen direkt olarak kendini zeki ilan etmişsin, saygılar zeki adam(!).

Hocam zeki iseniz dişinizi 1 sene sıkıp daha iyi bir bölüme gidebilirsiniz çalışarak.

Soruma cevap verseniz daha iyi olurdu. Çalışmadığım sürece ne yapmamı bekliyorsun 20k falan yapmamı mı? İstersen dünyanın en zeki insanı ol çalışmadıktan sonra bir vasfın yok.
Bu arada zekamı IQ testine göre söyledim.

Öğretmenlik atamaları çok sıkıntıda hocam. Son dönemde emekli de olmuyor çoğu hoca. Sonuna kadar gidiyor.

Okullar yaşlı öğretmenler ile doğru cidden, kim daha fazla maaşı bırakıp az maaş almak ister ki?

Tasarruf yılını geçtikten sonra KPSS'ye gireceğim için şansım olur diyorum.

Evet maaşları güzel ancak ataması kafamı karıştırıyor.

Ben de İngilizce öğretmenliği düşünüyorum ve atama olayları çok kafamı karıştırıyor benim de. Atama sorunu olmasa öğretmenlik mükemmel bir meslek. KPSS'yi ne kadar iyi tutarsan o kadar kolay atanırsın.

Mülakatta çok kişi eleniyor diye duydum.
Bana kalsa mülakatın kaldırılması lazım ancak devletimiz sağ olsun kaldırmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…