Öğretmenlik okunur mu?

İçinde memuriyet içeren hiçbir bölümü okumanızı tavsiye etmem çünkü ülkede fazlasıyla memur var ve kamuya alımlara kısıtlama bile getirildi. Sizin için sıkıntı olabilir.

Yaşadığım şehirde adamakıllı bir mühendislik veya farklı beğendiğim bölümlerde üniversite yok maalesef.

Arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum. Fransızca öğretmenliği bölümü okuyorum ama iş açısından çok zor gerçekten ve verilen emeğin karşılığının alındığını düşünmüyorum özellikle özel eğitim kurumlarında. Bu yüzden İngilizce dışında başka bir dilin bölümünü okumak daha mantıklı olur. Öğretmenlik olsa bile yapmak zorunda değilsiniz farklı alanlara yönelebilirsiniz fakat arkadaşın da bahsettiği gibi İngilizce iş açısından çok daraldı ve daha da daralmaya devam edecek maalesef. @klanea

Alımının zorlaşması bir yana çalışanlar için sürekli, bugün dahil, dezavantajlı kararlar almaya devam ediyorlar. Zaten bir statüsü de kalmadı. Çok bir avantajı yok. Gösterilen memur maaşlarında 1/4 maaşlar gösterilir ki 12-13 yıldan önce o kademeye erişmek imkansızdır. Kazanılan maaş haberlerde gösterilen en düşük öğretmen maaşından daha azdır.

Yazılmaması taraftarısınız o zaman yanlış anlamadıysam. Aslında pek de bir seçeneğim yok herhalde öğretmenlik yazacağım.

Eğer ilerde başka bir şey yapmayacaksan hayatın boyunca tercih edeceğin meslek yaşamını şekillendirecek. Mezuna kalmanı öneririm, sırf o bölüm tutuyor diye üniversite okumak zorunda değilsin.

@Akif hocam fen bilimleri öğretmenliği yazılırmı?
Yazarsan hayatının hayatı olur bu kadar net konuşuyorum. Sınıf ve Özel eğitim dışında öğretmenlik okunmaz. Madem seneye diş için heveslisin kesinlikle mezuna kal.

Yazarsan hayatının hayatı olur bu kadar net konuşuyorum. Sınıf ve özel eğitim dışında öğretmenlik okunmaz. Madem seneye diş için heveslisin kesinlikle mezuna kal.

Diş hekimliğinde de devlette atama pek yok sanırsam diye biliyorum hocam o gözümü korkutuyor benim.

Merhaba @pandakemal. Öğretmenlik okunabilir ama Fen Bilgisi Öğretmenliği biraz daha riskli görünüyor. Sayısal 200.000 sıralama ile Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği, Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliği, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Fen Bilgisi Öğretmenliği, Hacettepe Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, ve Bursa Uludağ Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği gelebilirmiş. Tercih yaptınız mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…