İçinde memuriyet içeren hiçbir bölümü okumanızı tavsiye etmem çünkü ülkede fazlasıyla memur var ve kamuya alımlara kısıtlama bile getirildi. Sizin için sıkıntı olabilir.
Dilde çok iyi olmadıkça veya Ankara'da dayınız olmadığı sürece devlette iş bulmak çok zor. Özelde ki çalışma şartları da öğretmenlik adına kötü. Tercümanlık kısmında artık hemen hemen herkes İngilizce biliyor. Diğer dillerde ki tercümanlıklar daha az rastlandığı için daha iyi iş imkanı var bence. Öğretmenlik önümüzdeki senelerde çok sıkıntılı dönemden geçeçek. Zaten halihazırda mezunlar var. Emekli kadar atama yapılacak. Yani eğer diğer alanlarda ilginiz olan bölümler varsa onlara kaymanızı öneririm istemeyerek de olsa.
Arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum. Fransızca öğretmenliği bölümü okuyorum ama iş açısından çok zor gerçekten ve verilen emeğin karşılığının alındığını düşünmüyorum özellikle özel eğitim kurumlarında. Bu yüzden İngilizce dışında başka bir dilin bölümünü okumak daha mantıklı olur. Öğretmenlik olsa bile yapmak zorunda değilsiniz farklı alanlara yönelebilirsiniz fakat arkadaşın da bahsettiği gibi İngilizce iş açısından çok daraldı ve daha da daralmaya devam edecek maalesef. @klanea
Alımının zorlaşması bir yana çalışanlar için sürekli, bugün dahil, dezavantajlı kararlar almaya devam ediyorlar. Zaten bir statüsü de kalmadı. Çok bir avantajı yok. Gösterilen memur maaşlarında 1/4 maaşlar gösterilir ki 12-13 yıldan önce o kademeye erişmek imkansızdır. Kazanılan maaş haberlerde gösterilen en düşük öğretmen maaşından daha azdır.
Alımının zorlaşması bir yana çalışanlar için sürekli, bugün dahil, dezavantajlı kararlar almaya devam ediyorlar. Zaten bir statüsü de kalmadı. Çok bir avantajı yok. Gösterilen memur maaşlarında 1/4 maaşlar gösterilir ki 12-13 yıldan önce o kademeye erişmek imkansızdır. Kazanılan maaş haberlerde gösterilen en düşük öğretmen maaşından daha azdır.
Ya taraftarıyım diye bir şey yok. Alımı devamlı olan bir tek Sınıf Öğretmenliği var, onda bile kolay değil. Branşlarda atamalar düzensiz. Onlar daha büyük problem. Hele fen, edebiyat falan çok çok zor.
Eğer ilerde başka bir şey yapmayacaksan hayatın boyunca tercih edeceğin meslek yaşamını şekillendirecek. Mezuna kalmanı öneririm, sırf o bölüm tutuyor diye üniversite okumak zorunda değilsin.
Yazarsan hayatının hayatı olur bu kadar net konuşuyorum. Sınıf ve Özel eğitim dışında öğretmenlik okunmaz. Madem seneye diş için heveslisin kesinlikle mezuna kal.
Yazarsan hayatının hayatı olur bu kadar net konuşuyorum. Sınıf ve özel eğitim dışında öğretmenlik okunmaz. Madem seneye diş için heveslisin kesinlikle mezuna kal.
Merhaba @pandakemal. Öğretmenlik okunabilir ama Fen Bilgisi Öğretmenliği biraz daha riskli görünüyor. Sayısal 200.000 sıralama ile Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği, Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliği, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Fen Bilgisi Öğretmenliği, Hacettepe Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, ve Bursa Uludağ Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği gelebilirmiş. Tercih yaptınız mı?