Ölmüş laptop bataryası şarjda kullanılırsa performans düşer mi?

revan007

Centipat
Daha fazla  
Merhaba benim laptopumun bataryası yüzde 30 kalmış. Yani bildiğiniz ölmüş. Şarjdan çıkarınca aniden kapanıyor ve sadece yüzde 3 falan şarj oluyor ondan yukarı şarj almıyor. Sorum şu ben bu laptopa böyle şarjda falan kullansam oyun falan oynasam performans düşüşü olur mu? (GTA 5, Resident Evil gibi oyunlar) ve ne kadar süre böyle kullanabilirim?

Merhaba benim laptopumun bataryası yüzde 30 kalmış. Yani bildiğiniz ölmüş. Şarjdan çıkarınca aniden kapanıyor ve sadece yüzde 3 falan şarj oluyor ondan yukarı şarj almıyor. Sorum şu ben bu laptopa böyle şarjda falan kullansam oyun falan oynasam performans düşüşü olur mu? (GTA 5, Resident Evil gibi oyunlar) ve ne kadar süre böyle kullanabilirim?
Şarjda kullanılacak ise bataryayı sökmeni öneririm. Daha sonrasında şişip sorun çıkarabilir.

Laptopta oyun oynamak istiyorsanız zaten prize takılı, yani şarjda oynamalısınız, 3-4 yıldır aynı laptopu aldığım günden beri şarjda kullanıyorum, sıkıntı olmaz. Asıl prize takılı bir şekilde oynamazsanız performansınız düşer, prize takınca çok daha iyi performans alırsınız. Ancak unumayın, şarjda kullanırsanız pil ömrü kısalır ama zaten sizinki ölmüş. Kullanabilirsiniz bir sorun olmaz. Hatta zaten o batarya bitmiş, en iyisi bataryayı sök, full prize takılı kullan.

Kankam benimki gibi korumaya alıp 5 sn de bir şarjı kesmiyorsa ve batarya takılı iken şarjdan çıkarınca kapanmıyor ise kullan biraz daha ama fazla kullanma sorun olmasın yakın zamanda değiştir eğer şarjdan çıkarmıyorum Full şarjda oynuyorum diyorsan direk bataryayı çıkar rahat takıl.

Laptopta oyun oynamak istiyorsanız zaten prize takılı, yani şarjda oynamalısınız, 3-4 yıldır aynı laptopu aldığım günden beri şarjda kullanıyorum, sıkıntı olmaz. Asıl prize takılı bir şekilde oynamazsanız performansınız düşer, prize takınca çok daha iyi performans alırsınız. Ancak unumayın, şarjda kullanırsanız pil ömrü kısalır ama zaten sizinki ölmüş. Kullanabilirsiniz bir sorun olmaz. Hatta zaten o batarya bitmiş, en iyisi bataryayı sök, Full prize takılı kullan.

Kankam aydınlatayım yanlış anlama o performans düşüşü Windows'un saçma bir şekilde koyduğu pil sağlığını korumak için olan bir ayardan ibaret kolayca değiştirilen bir ayar Denetim Masası güç ayarı oradan gelişmiş güç ayarlarını değiştir diyeyim şarjda iken CPU kullanım ve şarjda değilken CPU kullanım ayarlarını değiştirebilirsiniz şarjda ikende şarjda değilkende aynı performansı alırsınız rahatça.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Bu bataryayı yerinden nasıl sökebilirim? Bununla ilgili bir video falan var mı önerdiğiniz?

Kankam benimki gibi korumaya alıp 5 sn de bir şarjı kesmiyorsa ve batarya takılı iken şarjdan çıkarınca kapanmıyor ise kullan biraz daha ama fazla kullanma sorun olmasın yakın zamanda değiştir eğer şarjdan çıkarmıyorum Full şarjda oynuyorum diyorsan direk bataryayı çıkar rahat takıl.

Kankam aydınlatayım yanlış anlama o performans düşüşü Windows'un saçma bir şekilde koyduğu pil sağlığını korumak için olan bir ayardan ibaret kolayca değiştirilen bir ayar Denetim Masası güç ayarı oradan gelişmiş güç ayarlarını değiştir diyeyim şarjda iken CPU kullanım ve şarjda değilken CPU kullanım ayarlarını değiştirebilirsiniz şarjda ikende şarjda değilkende aynı performansı alırsınız rahatça.

Yok Max yüzde 3 şarj oluyor ve şarjdan çıkarınca direk kapanıyor. Eyvallah çıkaracağım bataryayı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı