Ölü piksel nedir?

GökberkG

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Msi GE60 2Pc laptop kullanıyorum ve ekranda fotoğraftaki imlecin yanında ve üstündeki gibi 15-20 civarında beyaz leke var. Bunlar ölü piksel midir? Garanti kapsamına girer mi? Msi servisi sorun çıkarır mı? Herhangi bir düşürme ya da çarpma söz konusu değil; fakat sayılarının giderek arttığını düşünüyorum. Laptopı 10 aydır kullanıyorum, 2 ay önce falan fark ettim. Yanıtlarınızı bekliyorum.

Arkaya simsiyah bir arka plan koyarak fotoğrafını çekin, ölü değil ama sıkışmış piksel olabilir.

Arka plana mavi ve kırmızı koyarakda fotoğrafını çekin.

Ölü pikseller siyah olur. Ekranınızdakiler leke olabilir nemli bir bez ile temizleyin.

hocam birkaç kez denedim öyle yapmayı. Ekranın temizliğinden ve donanımsal bir sorun olduğundan eminim.

Arkaya simsiyah bir arka plan koyarak fotoğrafını çekin, ölü değil ama sıkışmış piksel olabilir.

Arka plana mavi ve kırmızı koyarakda fotoğrafını çekin.

hocam arkaplanı diğer renklere değiştirdiğimde gözle bile zor görünüyor. fotoğrafta hiç belli olmuyor. en net beyazda belli oluyor. noktaların nerede olduğunu görebilmeniz için o 3lünün sağ altına imleci getirdim.

Dosya Ekleri

• ölüpiskel.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 429
  • ölüpiskel2.jpg
    10,8 KB · Görüntüleme: 354
  • ölüpiskel3.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 416
Pikseller daha ölmemiş. Şu vidyoyu beyaz lekeler üzerinde 30-40 dakika oynatın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu da olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şimdi videoyu oynatma şansım oldu. Tam 40 dk oynattım fakat en ufak bir değişiklik olmadı. Bu sorunla karşılaşan başka biri yok mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar ölü değil, sıkışmış pikseller. Sıkışmış pikseller 3 ana renk veya bu renklerin karışımı olabilir. Sizinkinde sanırım hepsi karışmış ve beyaz olmuş. Ölü olsa tamamen kararır veya bembeyaz olur ama burada sadece o bölgelerde renkin yanlış gösteriyor, solmuş gibi. PCNet'te bunu buldum, fotoğraf atılmamış ama sizinkine benziyor. Hatta benim vidyolar da atılmış. En altta birinin sorunu çözdüm demesi demekki bu hızlı renk değiştirme olayı işe yarıyor.
laptop monitöründe beyaz leke çıktı
O konudaki şu link dikkatimi çekti, işe yarayacağını umuyorum.
Google Çeviri
Fazla uğraşmak istemiyorsanız garantiye gönderin. Sakın garantiyi bozacak veya bozması muhtemel şeyler yapmayın. Bir tomar yazı yazdım, af buyurun.

Ölü pikseller siyah olur anlamış değilim. Üretim hatası olabilir. Garantisi varsa servisine bi götürün derim.

Kendim düzeltmeyi denedim ama başarılı olamadım. Servise götürücem bakalım. Teşekkürler.

Estafurullah, vaktinizi aldım, siz kusra bakmayın. Linkleri inceledim, ekrana dokunarak yapılan yöntemleri denemeye bile korkuyorum. Garanti kapsamından çıkaracak bir şey yapmak istemiyorum. En iyisi fazla geç olmadan garantiye vermek. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…