Ölü piksel serviste yazılımla düzeltilir mi?

krmks

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, AOC 24G2spu monitörde 1 adet ölü piksel çıktığı için servise gönderdim. Monitörün ölü pikselini yazılımsal bir şeyle düzelttiklerini söylediler şimdi alıp kontrol edeceğim fakat daha önce böyle bir şey duymadım. Yazılımla ölü piksel düzeltmek mümkün mü?

Not: Aynı monitörden bir tane daha aldığımda aynı servise yolladım, bu ikincisi. İlk monitörün iadesi yapıldı buna yazılım attıklarını söylüyorlar. Aralarında şöyle bir fark var; ilk monitördeki ölü piksel simsiyahtı, ikinci gönderdiğim soluk ve griye çalıyordu birazcık. Ve bütün renklerde mevcuttu bu. Acaba sıkışmış piksel miydi?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü piksel düzeltilemez, ancak sıkışmış piksel (stuck pixel) düzeltilebilir. Büyük ihtimal Jscreenfix kullandılar.

Sıkışmış pikselin de türleri vardır, bazıları hızlıca düzelirken bazıları kolay kolay pes etmez.

yorumunuz için teşekkür ederim. Notta belirttiğim gibi şu an verdiğim monitörde nokta hafif soluk ve gri renkti.
Servise panele işlem yaptınız mı diye sorduğumda hayır sadece yazılımsal bir şeyle çözdük dediler. Sizce herhangi farklı işlem yapılmış mıdır? İleride bir problem çıkarır mı?

Fiziksel olarak parmakla ya da bezle hafif bastırınca da geçebiliyor, herhangi bir forumda monitörüne bu şekilde zarar veren görmedim ama genelde önerilmiyor.
İlerde ölü piksele dönüşmez. Belki sonradan yeni sıkışmış piksel(ler) çıkabilir ama hem çözülüyor hem de dert edecek kadar büyük bir problem değil.

Hocam monitörü gidip teslim aldım. Şikayetçi olduğum yerdeki ölü piksel gitmiş. Şu an ekranın sağ üst kısmında başka bir ölü piksel var ve eski ölü pikselin biraz daha alt kısmında çok soluk bir grilik var. Tamir ettik, yazılım attık diye gönderdikleri monitör şu an bu şekilde ne yapsam bilmiyorum. bıktım artık monitörle uğraşmaktan

Ölü pixel düzeltilemez, bu konu hakkında ilk yazan arkadaş doğru söylemiş. Sıkışmış pixel düzeltilir, lakin sıkışmış pixel olan bir panelde bana göre daha büyük problem vardır. Çünkü çoğalma olasılığıda var. Bir gün benim başıma öyle bir şey gelmişti. 1 tane sıkışmış pixel vardı, 1 ay sonra 8 adet oldu. Sonra komple panel değişimi olmuştu. Ölü pixel LED yanmadığı için siyah renktir, yani test ederken siyah arka plan hariç diğer renklerin hepsinde pixel rengini siyah görürsünüz. Sıkışmış pixel ise arka plan rengine göre farklı renk ışık yansıtabilir.

Büyük şansızlık. Düzeltilecek bir şey yok. Durum ortada. Panel sorunlu ya da hasarlı. LED'ler Tayvan'dan gelirken sallanmış olabilir. Stok olmadığı için ürün değişimi yapmadan "yaptık hallettik" diyorlar. Ürün ve para iadesi yapın. Başka monitör bakalım.

Ne kadar bıkmış olsamda bu iş çözülene kadar peşinde koşacağım. Ben iadesi için yollamıştım ama yaptık, geri gönderiyoruz diyince doğal olarak iade edemedim. Eğer iadesi gerçekleşirse DELL G2422HS almayı düşünüyorum.
Monitör derdiyle uğraşmaktan piyasadan biraz geride kaldım. Güncelde daha iyi bir öneriniz varsa, önerilere açığım.

Asla peşini bırakma. Paranın karşılığı hizmettir. O hizmetten sonuna kadar yararlanman ve paranın hakkını alman gerekiyor.
Teknoloji piyasası maalesef bu şekilde ilerliyor ülkemizde.

Stoklara ürün gelmeyi bırak olanlar da bitti. AOC önermek imkansızlaştı. Stok yok.
Tek alternatif Dell. En azından alıcısı çok, kullanıcısı çok, müşteri hizmetleri kaliteli. Umarım çabuk sonuçlanır.

Piyasadaki çoğu monitöre zam geldi. Süreç bitene kadar DELL’de bir artış olmaz umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…