Ölü piksel yüzünden monitör garantiye gönderilir mi?

Abdn Can

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ürünü garantiye göndermek istiyorum ama emin olamadım. Ürünü 11.05 tarihinde İtopya'dan aldım 13.05 tarihinde elime ulaştı.
2 adet ölü mü yoksa sıkışmış mı olduğunu anlayamadığım piksel var. İlk gün test ettiğimde bunlar yoktu çok dikkatli baktım diye hatırlıyorum. Birisi sol üst diğeri orta alt kısımda. Görsellerle desteklemeye çalıştım ama o kadar ufaklar ki çok çok zor görünüyorlar.
Renk olarak ikisi de aynı.
Beyazda kırmızı gözüküyor. (fotoğrafta turkuaz gözüküyor ama gözle bakıldığında parlak kırmızı)
Kırmızıda hiç gözükmüyor.
Mavide siyah gözüküyor.
Siyahta hiç gözükmüyor.
Yeşilde siyah gibi gözüküyor.

Sol üstteki çok zor görünüyor ama ortadaki sanki ufak bir toz parçası gibi dikkat çekiyor.

Ürün Philips marka evnia serisinden. Daha önce bu markayla iletişime geçmiş birileri yardımcı olursa sevinirim.

Sıkışmış piksel olduğunu düşündüm ilk başta çünkü renkli gözüküyorlar fakat ne test yaparsam ne yöntem denersem deneyeyim olmuyor. YouTube renk değiştiren videolar ya da karıncalı küçük ekranı piksele götürme vs gibi tonlarca şey denedim hepsini yarım saat beklettim yok düzelmiyor.

Ürünü gönderdiğimde başına bir şey gelmesinden emin olamadığım için götürüp mağazaya ben teslim edeyim diyorum.
2 haftalık sürem dolmadı ürünün jelatinlerini bile sökmedim kablo bağlantıları için sazlık göndermişler organik, onlar bile duruyor.

Bu 2 ölü mü yoksa sıkışmış mı olduğunu anlayamadım piksel için birebir değişim ya da ücret iadesi talep edeceğim monitörün tamir edilmesini istemiyorum.

Sanki bana sıkışmış piksel gibi geliyor bu yüzden de daha fazla yayılabilir diye düşünüyorum ama emin değilim.

Sizce eski monitörüme geri dönüp ürünü garantiye yollayıp değişim için zorlayayım mı?

Dosya Ekleri

• 124215151.jpg
    167,9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü piksele sahip olan ürün sorgusuz sualsiz birebir değişim veya para iadesi yapılmak zorunda. Tamir için ikna etmeye çalışacaklar sizi sakın tamire yanaşmayın. Zorluk çıkarırlarsa THH'ne başvurun. O göstermiş olduğunuz ölü piksele benziyor.

Ürünü garantiye yollama. Ölü piksel den emin isen, ürünle beraber itopyaya git. Ölü piksel var, değiştirin bunu de.

Genelde 40 kulp bulurlar değiştirmemek için ama için rahat değilse üstele, değiştirt.

İtopya tamire ikna etmiyor, genel de 5 e kadar değişim yok ayağı çekiyor.

tamire yanaşmayı asla düşünmüyorum bende.

ürünü internetten aldım itopya mağazasına gidip değişim yapabilir miyim.

Gideceğim mağazada stok bulunmuyor ama diğer mağazalarda var ordan getirtebilirler.

Değişim yapabilirsiniz. 1 ölü piksel dahi çıksa fabrika hatalı sayılır.
Technopattan aldığım @68613 'ün mesajından bir kesit ''Yargıtay Ankara 13 üncü Hukuk Dairesinin 2013/1750 sayılı emsal kararı ''Bir ölü pixel dahi ürünün AYIPLI MAL kabulü için yeterlidir'' demiştir.''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…