Ölü Pixel sorunu nedir?

• Konuyu başlatan Seo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 960
S

Seo

Ziyaretçi
Arkadaşlar bimeks sitesinde indirimli olan bir ürünü Akçay şubesinden satın aldım. Ürün kuşadasından akçaya geldi ve bana gönderdiler.

Ürün 17.3inc bir Lenovo. Hepsiburada fiyatı 2100. Ben teşhir ürün olması sebebiyle 1624 TL aldim.

Şimdi PC geldiğinde bazı noktalar beyaz arka planda lekeli beyaz yani açık gri gözüküyordu. İşin ilginç yanı farklı acılarda bakıldığında 3 veya 4 hatalı pixeller gördüm. Mağazaya gittik ışıklandırmadan mıdır bilmiyorum pek sorun göstermedi. Ücreti geri aldım. Pislik filan olduğunu düşünüyorum.

Size sorum olu pixel demek her yerden görülen her açidan farkedilen bir kusur mudur? Benim cihaz da bazı açılardan beyaz nokta grimsi görünürken farklı açılardan gözüküyordu.

Bu tarz pixel sorunu olabilir mi?

Tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsminden de anlaşılacağı gibi monitörün hükmedemediği pixellerdir. Yanık pixeller var birde. Arka planda renkler hızlı bir şekilde değişirken "herkes gider Mersine, ben giderim tersine" mantığı ile alakasız renkler ile gözünüze batar. Mesela arka plan yeşil olur, yanık pixel mavi olur. Bazen rengi sabit kalır ve değişmez. Ortamın ışıklandımasına göre gözden kaçabilir. Çoğu firma ölü ve yanık pixel garantisi vermektedir. Ölü pixel tamir edilemez ama yanık pixelin bir tamir ihtimali vardır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı