Ölüm var

Para önemli fakat her şey değil. Mutluluk olmadıktan sonra, para ne işe yarar? Parayı düşünmeyin sürekli.

Evet ölüm var, hayatımızı dolu dolu geçirmeliyiz. Sadece oyunla/bilimle/dersle/diziyle vs. geçirmemeliyiz. Zamanımızın kıymetini bilmeliyiz ve teknolojik aletlerden kopamıyoruz. Bir kurtulabilsem...

Elhamdülillah müslümanım ve öldükten sonra bir hiç olmayacağımı biliyorum. Dediğinizi tam olarak anlıyorum ve anlatmaya da çalışıyorum insanlara, ama insanlar öldükten sonraki hayatın olmamasının daha iyi olduğunu düşünüyor çünkü akıllarını kullanmıyor.

Olsa ne olacak? Bu dünyada olan bu dünyada kalacak. Bu dünyada istediğince yaşayabildin mi, ölecek olsan pişman olur musun? Bunlara değinmek istiyorum, herkes paraya takılmış.
Hocam yani dinî inançlarda zorluklara göğüs germek, nefsi terbiye etmek ve Allah'ın emirlerine uymak vazifeleri vardır ve paranın hak yolunda harcanması gerekir
Bu vazifeleri ölene kadar yaptıktan sonra cennet var.
Galiba siz bunları zaten biliyorsunuz ama öldükten sonra hiç olacağını düşünenler var diye açtınız.

Son düzenleme:
Yol kenarında bir gecekondu da elektrik, su, doğalgaz olmadan yaşamak mı getirir?
Elinde olmayanı istersen mutlu olamazsın, elindekiyne şükret de demiyorum. Para imkan getirir, istediklerini yapabilirsin. Ama fakirlik mutsuzluk demek değildir. Önceden iki adım atacak kadar bir odam vardı, abartmıyorum, üçüncü adımı atacak boşluk yoktu, kapı bile tam açılmıyordu eşyalardan. Diğer odalarımız da farklı değildi, diğer arkadaşlarım gibi de iyi giyinemezdim, zengin değildik önceden. Fakir de değildik, hala aynıyız, o dönemler borçlardan dolayı böyle olmuştuk. Şu ankinden daha mutluydum sanırım o zamanlar. Mutluluğu veren şeyler elindeyse gece kondu falan dinlemez. Benim gözüm ne lüks bir arabadaydı ne lüks bir evde ne telefonda ne başka bir şeyde.
Daha da kötüsü bizi tanıyan son insan da öldüğünde hiç doğmamış gibi olacağımız gerçeği.
Bunun da farkında olmayacağız.

Hocam insan lüksü gördükten sonra kendini istemekten alıkoyamıyor.

Konu o kadar saptı gitti ki... Herkes paraya ve ölümden sonraki hayata, hiç olmaya falan takılmış. Yahu tamam, ölümden sonra da hayat olsun da, ölümden sonra hayat var diye yıllarını, zamanını israf mı edeceksin? Güzel fikirler gelir, sözler çıkar diye beklerken şu dönen muhabbetlere bak ya.

kişisel yaşamlarımızın hala bir değeri var mı? bu mu sorun anlayamadım

Keşke bu konuyu okumasaydım... Rüyalarımda bu konu gezinecek.

Hocam benim aklıma geldi bir şey zaten söyleyecektim.
Hocam Allah'ın emirlerine uyarak ve bununla beraber Peygamberimizin sünnetlerine uyarak 2.hayatımızı daha çok şeylerle donatılmış hale getirmek var.
Sevap kazanıp sevaplara göre cennetin daha güzel olması.
Farzları yerine getirince tabii ki cennet sıkıcı değil ama daha çok sevapla daha çok köşk daha iyi ikinci hayat.
Yani farzlar ve lüks hayatla olup biten bir şey değil sünnetlere de harcayabiliriz hayatımızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…