Ölümden korkuyor musun?

Ölümden neredeyse hiç korkmuyorum ama içimde çok az da olsa ürpertici bir yere sahip.

Öldüğümüzde hiçbir şey hissedemeyecek duruma gelceğimize inanmıyorum boşluğa düşmeyeceğiz yani yargılanıcağız ve bu yüzden cennet ve ceheneme inanıyorum kendimce.

Olumden korkuyorum, en cok da en sevdiklerimin olumunden.

Ben de yılın bazı dönemlerinde oluyor. Sonra diyorum ki, zaten bir kere olacak. Ne zaman olacağını da bilmiyorum. O yüzden devam.

Birkaç kere ölümle burun buruna geldim. Korkuyorum veya korkmuyorum diyemem. O anki duruma bağlı birazda. Sanırım ölmekten değil de acı çekmekten korkuyorum.

Hocam şimdi ölümden korkmam ama kötü şekilde ölmekten korkarım. Rabbim hepimize hayırlı ölümler nasip etsin.

Milyar yıllık evrim sürecinin geliştirdiği araçları, görece yeni olan yetilerle baskılamak zordur. Bu nedenle yüksek kararsızlık yaratan kriz koşulları dışında temel ögeler ağır basar, ölümden kaçınılır, yaşama tutunulur.

@Poyraz Kuzgun Ölmek değil de o anı görmek korkunç bence. Ben de birkaç defa yaşadım o hali. İlk anda hiçbir farkındalık yok, adrenalin var zaten. Sonrasında olayları değerlendirme geliyor ki burası kişiye göre zor gelebilir. Sonrasında kaldığı yerden devam ediyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…