OEM ekran kartı alınır mı?

arasonaldo

Centipat
Daha fazla  
İyi Sosyaller herekese;

Tamamen merakımı cezbeden bir konu için yazıyorum. Diyelim ki OEM ekran kartlı bir sistem aldım sistem ve ekran kartım elime geldi OEM olduğu için satıcı içine kablodur ya da ek bir malzeme koymadığını biliyorum fakat daha önce kasalı bir bilgisayar kullanmadığımdan tam bilmiyorum, ekran kartının montajını yaparken PCI-e güç kablosunu nasıl takacağım ya da PSU da falan mı var, nasıl montajını yapıyoruz? Ayrıca OEM ekran kartları tercih edilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Yazan herkese şimdiden çok teşekkürler :)

İyi sosyaller herekese;

Tamamen merakımı cezbeden bir konu için yazıyorum. Diyelim ki OEM ekran kartlı bir sistem aldım sistem ve ekran kartım elime geldi OEM olduğu için satıcı içine kablodur ya da ek bir malzeme koymadığını biliyorum fakat daha önce kasalı bir bilgisayar kullanmadığımdan tam bilmiyorum, ekran kartının montajını yaparken PCI-e güç kablosunu nasıl takacağım ya da PSU da falan mı var, nasıl montajını yapıyoruz? Ayrıca OEM ekran kartları tercih edilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Yazan herkese şimdiden çok teşekkürler :)

OEM ekran kartı derken neyi bahsediyorsun? 8 pin PCI-e kablosu PSU'dan çıkar. Alıp takacaksın. Tabii ki bazı ekran kartları ile PSU uyuşmayabilir. O yüzden düzgün seçmen lazım.

OEM ekran kartı derken neyi bahsediyorsun? 8 pin PCI-E kablosu PSU dan çıkar. Alıp takacaksın. Tabiiki bazı ekran kartları ile PSU uyuşmayabilir. O yüzden düzgün seçmen lazım.
BULK ekran kartı diyede geçiyor baktığım hazır sistemde vardı bende tam bilmediğimden sormak istedim

Hazır sistemlerde genelde kablonun bir ucu PSU'ya takılı gelir diğer ucu anakartın ön tarafında boşta durur. Ekran kartını takarsınız boştaki kabloyuda ekran kartına takarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı