Oem Key güvenilir mi?

kaizenfhc

Hectopat
Makaleler
1
Dün akşam gittigidiyordan 2.69 TL'ye oem key aldım.
Daha sonra bana verilen oem key'i google'da arattığımda çeşitli sitelerde verilen oem key'i gördüm.
Satıcıyla iletişime geçtim ve durumu belirttim ve bana şöyle bir açıklamada bulundu;

Oem key olduğundan dolayı bazı keyler ifşalanmış olabiliyor ama bu aktifleştirildikten sonra kapanması asla demek değildir
Sizin bilgisayrınız format atmadığınız sürece süresiz aktif kalıcaktır.

Sizce bu ne kadar doğru ?

Ve aklımda şöyle bir soru da oluştu;
Başka satıcıdan veyada firmadan oem key aldığım da yine böyle bir durumla karşılaşır mıyım ?

Sizce, satıcı arkadaşın dediği ne kadar doğru ?

Windows 10 işletim sisteminde etkinleştirdiğiniz dijital lisanslar hesabınız ile ilişkilendiriliyor, yani format attıktan sonra o etkinleştirilmiş hesabınızı format esnasında Microsoft hesabınızla giriş yapacağınız için yine aynı keyi kullanıyor iken Windows otomatik olarak etkinleştirilecektir.
Sıkıntı yok o konuda.
İfşa edilmesi konusunda pek bilgi sahibi değilim, bilgi sahibi olan arkadaşlar yazarsa iyi olacak.

Daha 1 hafta önce 4 TL'ye Windows 10 keyi aldım ve gerçek çıktı. Anakartın içine gömülüyor, aynı anakartı kullandığınız sürece lisansınız gitmeyecektir.

Son düzenleme:
Ben 3-4 ay önce 20TL'ye almıştım format da attım bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar gayet memnunum.
Takıldığım nokta diğer keylerde warez sitelerde paylaşılmış keyler mi onu anlamadım
Kapansada çok zararın olmaz 3 lira vermişsin epi topu.Ben 20 liraya almıştım bir senedir sıkıntı yok
Takıldığım nokta diğer keylerde warez sitelerde paylaşılmış keyler mi onu anlamadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı