OEM olarak satılan işletim sistemi ne oluyor ? Kutulu olarak satılandan farkı nedir ?

JackDaw

Hectopat
Arkadaşlar Vatan'dan bilgisayar topladığımda işletim sistemi de alacağım. OEM olarak satılan işletim sistemi ne oluyor ? Kutulu olarak satılandan farkı nedir ? OEM ürün sadece bir bilgisayara mı kurulabiliyor ?

OEM, Original Equipment Manufacturer, yani "orjinal ürün üreticisi" anlamındadır. Bilgisayar ürünleri kutulu satılır. Bu ürünlere BOX (Kutulu) ürün denir. Toplu halde parça alımı yapan sistem entegratörleri, ürünleri kutulu almazlar. Çünkü kutu, hacmi artırıp sevkiyat masraflarını yükseltir ve sistem entegratörleri için bu kutular manasızdır. Dolayısı ile kutusuz halde alırlar. Genelde yanında ufak bir kitapçık ile verilir ürün. Bu ürünün kutulu versiyonunda hiçbir farkı yoktur. İşte bu kutusuz ürünlere OEM ürün adı verilir. Hiç bir şekilde kalite göstergesi değildir.

Sanırım sadece 1 bilgisayara kurulabiliyor.

Oem yazılımın farkın aşağıda belirtmişler sanırım :
''OEM Windows 8.1 Pro 64 bit İngilizce (SADECE YENİ BİR BİLGİSAYAR İLE SATILABİLİR)''

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı