OEM ve dijital lisans farkı ne?

Lgoyü

Decapat
Daha fazla  

Farkları ne bunların?

Bir de ben şu an Windows 10 Home sürümünü deneme şeklinde kullanıyorum. Bir sorun olur mu?

OEM = OEM lisans anahtarı, Dijital yazan ise Retail lisans anahtarı. Ürünün açıklama kısmında belirtilmiş.

OEM = OEM lisans anahtarı, Dijital yazan ise Retail lisans anahtarı. Ürünün açıklama kısmında belirtilmiş.
Peki ben Windows 10 Pro Retail Key alsam keyi girip kullanmaya başlayabilir miyim direk? Yoksa güncelleme vs. der mi bana parayla?

Eeee? Ne demek şimdi bunlar? Bayağı açıklayıcı bir cevap olmuş

Birisinin ne olduğunu anlamamış. Ek olarak şunu atmak istedim.

OEM lisans anakarta işlenir ve kalır. Başka yere taşınmaz. Reatil ise taşınabilir olan lisans türü.

OEM = Original Equipment from Manifacturer. Diğer bir deyimle üreticiden gelen lisans türü. Anakarta gömülür ve format atarken kendini kuruluma tanıtır. Bu yüzden sürüm seçme kısmını görmezsiniz. Dijital Lisans ise Retail, Microsoft hesabına kayıt olan lisans. Format sonrası aynı Microsoft hesabını kullanırsanız cihaz aktifleşir. Aksi takdirde aktifleşmez.

Aslında şunu sormak istiyorum şu an Windows 10 Home deneme sürümünü kullanıyorum. Ben 10 Pro keyini girip kullanabilir miyim sıfırlama yapmadan? Ekstra ücret ödemeden.

Evet Key'i girdiğiniz zaman güncelleme yaparak sistemi 10 Pro yükseltecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…