OEM ve Retail keyi aynı anakartta kullanmak

emreaksu

Hectopat
Daha fazla  
PC de Microsoft'tan satın aldığım windows 10 home kurulu. Yeni SSD ye internetten oem key alıp ayrıca windows kurmak ve 2 SSD yi ayrı çalıştırmak istiyorum. Virüs olma ihtimali olan dosyaları OEM windows 10 yüklü olan ikinci SSD ye kuracağım, normal işlerimi ilk SSD de yapacağım. (Virüsün ilk SSD ye bulaşmasını engellemek için hangi SSD yi kullanacaksam onun kablolarını takacağım kasada. Yani sürekli sök tak yapacağım.) OEM key anakarta işlenecek. Peki ben OEM li ikinci SSD nin bağlantısını söküp, ilk SSD yi taktığımda benden yeniden key ister mi? Yoksa iki SSD de, hangisini takarsam takayım otomatik olarak kendini aktif hale getirir mi? Yani OEM li windows olan ikinci SSD yi taktığımda anakarttan keyi otomatik olarak alır mı? İlk SSD yi taktığımda keyini otomatik olarak bulur mu? Kısaca OEM'li ve normal windows aynı anakartta çalışır mı? Karışık olduysa belirtin lütfen. Ayrıca SSD lerin birbirini görmemesi için sök tak yapmaktan başka yol var mı? (Mevcut windows 10 dijital lisans ile etkinleştirildi yazıyor etkinleştirme kısmında ama ben MS sitesinden satın aldım.)

Bunun için sanal makine kurabilirsin. Daha kolay olur.

Sanal makinede sistem gücü tamamen kullanılmıyor diye biliyorum. Kullanacağım program ram ve işlemciyi sonuna kadar kullanıyor. Ayrıca sanal makineden ilk harddiske virüs bulaşmaz mı?

Cevaplar için teşekkür ederim ama ben sorumdaki gibi kullanmak istiyorum. Bu konudaki cevaplarınızı bekliyorum.

Cevaplar için teşekkür ederim ama ben sorumdaki gibi kullanmak istiyorum. Bu konudaki cevaplarınızı bekliyorum.

Keylerde sorun çıkacağını sanmıyorum.
Her iki diskide takıp windoslarının içinden diğer Windows kurulu diske erişimi kapatabilirsiniz.
Kullanıcı yetkileri üzerinden.

Bu sayede açık olan Windows sadece kendi sürücüsüne erişebilir.
Sök taktan kurtulursunuz.

Açılışta sistem size sorar hangisini başlatayım diye seçim yaparsınız.

Erişimi kapattığımda virüsleri engeller mi? Onu anlayamadım. Ve bu işlemin nasıl yapılacağını anlatan bir kaynak var mı acaba? Ayrıca ileride ikinci SSD'yi D olarak kullanabilirim. Erişim kısıtlaması verince o diski biçimlendirebilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…